Επίσημη παρουσίαση του Αριστοτέλειου Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης στη ΔΕΘ

Τους στόχους και τις δράσεις του Αριστοτέλειου Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης παρουσίασαν Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) την περασμένη Κυριακή, στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. 

Το Αριστοτέλειο Κέντρο Ανθρώπινης Ανάπτυξης, σύμφωνα με τους ιδρυτές του, δημιουργήθηκε προκειμένου να στηρίξει τις ελληνικές κοινότητες και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στις χώρες της Βορείου και Υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα, το Κέντρο αποσκοπεί στο να στηρίξει την ανάπτυξη στις χώρες αυτές, λειτουργώντας ως πλατφόρμα μεταφοράς πόρων και τεχνικής βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, φοιτητές από τις αναπτυσσόμενες χώρες θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με υποτροφία και να σπουδάσουν, αλλά και νέοι επιστήμονες από την Ελλάδα (όπως γιατροί, ιερείς, δάσκαλοι, καθηγητές, γεωπόνοι, μηχανικοί, νομικοί κ.ά.) θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στις χώρες αυτές για να διενεργήσουν χρηματοδοτούμενη πρακτική άσκηση για ένα χρονικό διάστημα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι προοπτικές που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus International, το οποίο διαχειρίζεται το ΙΚΥ, στις χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή δράσης του Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης.

Παρευρέθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Συρίγος, ο πρύτανης του ΑΠΘ και  ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών καθώς επίσης οι συντελεστές του Αριστοτέλειου Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Πρόεδροι των Τμημάτων Ιατρικής, Νομικής και Θεολογίας του ΑΠΘ.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ για τον Απόδημο Ελληνισμό και την Δημόσια Διπλωματία, Ιωάννης Χρυσουλάκης, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας του Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης, τόσο για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας και Υποσαχάριας Αφρικής, όσο και της Ομογένειας και των ελληνικών κοινοτήτων. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη πηγή ΑΠΘ, ΓΓΑΕΔΔ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος