Επίσημη συνάντηση του νέου ΥΦΥΠΕΞ Α. Κατσανιώτη με τους προέδρους των Ελληνικών Kοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας

Την πρώτη τους επίσημη συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέα Κατσανιώτη, είχαν την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, oι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξανδρείας και Καΐρου, Ιωάννης Σιόκας και Χρήστος Καβαλής.

Οι Πρόεδροι των δύο κοινοτήτων ενημέρωσαν εκτενώς τον Υφυπουργό για τα θέματα που απασχολούν τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, θέτοντας την Ελληνική Παιδεία στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, αλλά και την λειτουργεία των σχολικών μονάδων, ως θέματα βαρύνουσας σημασίας μετά και τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις που ταλαιπώρησαν τις δύο κοινότητες.

Οι δύο Πρόεδροι, τόνισαν, ότι οι κοινότητες είναι οικονομικά αυτάρκεις αλλά έθεσαν από κοινού την ανάγκη ουσιαστικής συμπαράστασης της Ελληνικής Πολιτείας στα θέματα της Παιδείας, την εύρεση λύσης στο σοβαρό θέμα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των Αιγυπτιωτών, όπως και στο πρόβλημα της απόδοσης υπηκοοτήτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε προς τους κ.κ. Καβαλή και Σιόκα ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αμβλυνθούν τα προβλήματα και να δοθούν οριστικές λύσεις στα χρονίζοντα θέματα και τους διαβεβαίωσε, όπως ανάρτησε και στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ότι θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων που ζουν και προοδεύουν στην Αίγυπτο. Τόνισε, επίσης, ως θετικό στοιχείο προώθησης των ζητημάτων που αφορούν τις δύο κοινότητες, το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο κρατών είναι αυτή την περίοδο στην καλύτερη τους φάση και προτίθεται να αξιοποιήσει αυτήν την δυναμική πορεία προς το κοινό όφελος.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, οι δύο Πρόεδροι προσκάλεσαν τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί σύντομα το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για τα θέματα που αφορούν στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Τέλος, στο περιθώριο της προγραμματισμένης συνάντησης οι κ.κ. Καβαλής και Σιόκας, συναντήθηκαν και με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον οποίον ενημέρωσαν για την αλματώδη ανάπτυξη στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών που συντελείται στην Αίγυπτο και τον προέτρεψαν, θέτοντας τους εαυτούς τους αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, να ξεκινήσει επίσημο κύκλο επαφών με τους Αιγύπτιους ομολόγους του.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος