Επίτροπος στο Πολυπολιτισμικό Συμβούλιο Βικτώριας ο Βασίλης Παπαστεργιάδης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης(ΕΚΜ), Βασίλης Παπαστεργιάδης, διορίστηκε Επίτροπος του Πολυπολιτισμικού Συμβουλίου Βικτώριας(VMC), ενός ανεξάρτητου φορέα που λειτουργεί ως δίαυλος μεταξύ των πολυπολιτισμικών κοινοτήτων της πολιτείας και της πολιτειακής κυβέρνησης.

Υπό την επίσημη ιδιότητά του, ο κ. Παπαστεργιάδης, έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην προώθηση και την ευημερία του οργανισμού, που είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα εκτός Ελλάδας, ενώ ασχολήθηκε με πολλά πολυπολιτισμικά προγράμματα.

Σε δήλωσή του που αναδημοσιεύεται στον Νέο Κόσμο, ο πρόεδρος της ΕΚΜ δηλώνει ενθουσιασμένος που μπορεί να αξιοποιήσει την εμπειρία του στη νέα θέση, τονίζοντας ότι ο πλούτος των διαφορετικών πολυπολιτισμικών κοινοτήτων της Βικτώριας είναι από τα δυνατότερα στοιχεία της. “Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε κοινούς στόχους για όλες τις πολυπολιτισμικές κοινοτήτες και να συνεργάζομαι με την Επιτροπή στην πολύτιμη αποστολή της να συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων αυτών των κοινοτήτων με την κυβέρνηση και μεταξύ τους», καταλήγει ο κ. Παπαστεργιάδης.

Η Υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Ros Spence, ανακοινώνοντας τους οκτώ νέους Επιτρόπους του VMC d;h δήλωσε: «Οι νέοι Επίτροποι φέρνουν πολύτιμη εμπειρία και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι υποστηρίζουμε τις πολυπολιτισμικές κοινότητες με τον καλύτερο τρόπο. Οι Επίτροποι είναι ένας ζωτικός σύνδεσμος μεταξύ των πολυπολιτισμικών κοινοτήτων της Βικτώριας και της κυβέρνησης – και αυτές οι σχέσεις δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικές».

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος