Ιρίνα Καραμάνος: Η ελληνικής καταγωγής σύντροφος του νέου αριστερού προέδρου της Χιλής

Μία δυναμική γυναίκα ελληνικής καταγωγής βρίσκεται στο πλευρό του Γκαμπριέλ Μπόριτς, του νικητή των προεδρικών εκλογών στη Χιλή, ο οποίος επικράτησε με πρόγραμμα που εξαγγέλλει την κοινωνική και φορολογική μεταμόρφωση της χώρας ενώ έχει υποσχεθεί «περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα» αλλά και μια κυβέρνηση «δημοσιονομικά υπεύθυνη».

Η Ιρίνα Καραμάνος, είναι κόρη του Τζορτζ Καραμάνος που για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο. Σύμφωνα μάλιστα με ΜΜΕ της Χιλής τόσο ο Τζορτζ Καραμάνος όσο και η κόρη του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Μπόριτς.

Ιρίνα Καραμάνος: Η ελληνικής καταγωγής σύντροφος του νέου αριστερού προέδρου της Χιλής

Η Ιρίνα είναι 32 ετών, έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, μιλά τέσσερις γλώσσες (ισπανικά, ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά) και είναι μέλος του κόμματος στο οποίο ανήκει ο σύντροφός της, το Convergencia Social, στο οποίο ηγείται του Φεμινιστικού Μετώπου.

Τα Μέσα ενημέρωσης της χώρας την χαρακτηρίζουν ως μια «σοβαρή», «συγκρατημένη» και «χαμηλού προφίλ» γυναίκα η οποία μάλιστα έχει ιδιωτικό τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξη της προεκλογικά είχε δηλώσει ότι μόλις ο σύντροφος της κερδίσει τις εκλογές, εκείνη θα παραιτηθεί από το αξίωμα της «πρώτης κυρίας» της χώρας.

Για το θέμα είχε πει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις στην Πολιτεία που να σχετίζονται με τη σχέση του Προέδρου ή με οποιονδήποτε». Ενώ συνέχισε: «Η θέση της πρώτης κυρίας αξίζει να επανεξεταστεί γιατί βρισκόμαστε σε διαφορετικούς καιρούς, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να ξανασκεφτούμε τη δύναμη και τις σχέσεις που προκύπτουν από αυτήν».

Και ο ίδιος ο Μπόριτς έχει τοποθετηθεί πάνω στο θέμα λέγοντας ότι «Δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις στην Πολιτεία που να έχουν σχέση ή να σχετίζονται με τη σύντροφο του προέδρου ή με οποιονδήποτε. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα παράδειγμα που να είναι διαφανές, ανάλογα με τις αξίες και τη σταδιοδρομία του καθενός, και όχι σύμφωνα με δεσμούς αίματος ή συγγένειας με τον πρόεδρο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος