Ν. Υόρκη: Επαναλειτουργεί μετά από δεκαετία το ελληνικό σχολείο στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής ιστοσελίδας «Αναμνήσεις» το ελληνικό απογευματινό σχολείο της ιστορικής ελληνικής κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς θα επαναλειτουργήσει άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο είχε κλείσει στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα λόγω έλλειψης μαθητών και γενικότερα του μειωμένου ενδιαφέροντος των γονέων. Άλλωστε, η κοινότητα τα τελευταία 50 χρόνια βίωσε τις δημογραφικές αλλαγές που συντελέστηκαν και ο αριθμός των ομογενών μειώθηκε σημαντικά.

Από το 2020 όμως, με την παρουσία του ιερατικού προϊσταμένου, του π. Γεδεών Βαρύτιμου, η κοινότητα βιώνει μια αναγέννηση. Μαζί με τον τέως πρόεδρο Φώτη Γερασόπουλο και τη νέα πρόεδρο Αμαλία Μπουρνιά ήδη επαναλειτούργησαν το Κατηχητικό Σχολείο και αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 22 να λειτουργήσει και το ελληνικό σχολείο της κοινότητας, αφού έχουν ήδη εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό των μαθητών.

Kαι επειδή η ύπαρξη και το μέλλον κάθε κοινότητας σχετίζεται άμεσα με την παιδεία τον περασμένο Σεπτέμβριο έκαναν το πρώτο βήμα και επαναλειτούργησε το Κατηχητικό Σχολείο. Αν και τα προγνωστικά κάθε άλλο ευοίωνα ήταν εντούτοις ο π. Γεδεών, ο τέως πρόεδρος Φώτης Γερασόπουλος και η νέα πρόεδρος Αμαλία Μπουρνιά και τα άλλα στελέχη εργάστηκαν για την ενδυνάμωση του Κατηχητικού Σχολείου και προλείαναν το έδαφος για την επαναλειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2022 του Ελληνικού Σχολείου.

Πηγή: anamniseis.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος