N. Υόρκη: Στον Μιχάλη Ψαρό το βραβείο «Νικόλας Μπούρας»

Το βραβείο «Νικόλας Μπούρας» δόθηκε φέτος από τον Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στον Άρχοντα Οστιάριο Μιχάλη Ψαρό.

Πρόκειται για ένα από τα νεότερα βραβεία της ομογένειας, το οποίο θεσπίστηκε προ επτά ετών από το εν λόγω Τάγμα, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του ηγέτη, του φιλάνθρωπου και ευεργέτη του Τάγματος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Πατριαρχείου, αειμνήστου Νικολάου Μπούρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας «Αναμνήσεις», στην τελετή που πραγματοποιήθηκε για την απονομή του βραβείου, παρέστησαν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος απένειμε και το Βραβείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και άλλοι ιεράρχες, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ομογένειας και των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλία του Μιχάλη Ψαρού άγγιξε τις ψυχές όλων των ομογενών αφού, αναφέρθηκε στον παππού του που κατάγονταν από την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας και ήρθε ως πρόσφυγας μετά την μικρασιατική καταστροφή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο τιτάνιο έργο της ανοικοδόμησης του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, όπου ο τιμώμενος ηγείται της Επιτροπής Φίλων του Αγίου Νικολάου.

Πηγή: anamniseis.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος