Οι απανταχού Μεσσήνιοι αντάμωσαν στην Καλαμάτα και στην Κυπαρισσία

Συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές δράσεις η «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου το 2ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων.

Τους Απανταχού Μεσσήνιους καλωσόρισε και χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Βασίλης Καπέλιος. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το συγγραφικό έργο του πολυγραφότατου συγγραφέα και λαογράφου κ. Δημητρίου Κολέτσου, ενώ δόθηκε βάση στο τελευταίο έργο του που αφορά την πατρίδα του, την Αυλώνα. 

Σημειώνεται ότι στο Αντάμωμα παραβρέθηκε και ο  τ. Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Υπουργός Βύρων Πολύδωρας, τον οποίο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και του απένειμε το έμβλημα της Πόλις της Καλαμάτας που έχει εκδοθεί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το 2ο αντάμωμα όπως ήταν αναμενόμενο αγκάλιασαν Μεσσήνιοι από όλα τα μέρη της γης. Ανάμεσά τους ο Νικόλαος Μαύρος, Αντιπρόεδρος της Αμφικτυονίας από το Μόντρεαλ, ο Σπυρόπουλος Βαγγέλης από τη Βοστόνη, εκπρόσωπος της Αμφικτυονίας στις ΗΠΑ, ο Σταύρος Γιαννόπουλος Πρόεδρος των Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης»,  ο Γεώργιος Πολίτης από τη Βοστώνη, ο Δημήτριος Καραμπάτσος  και ο Βασίλειος Σπαράγγης από το Μόντρεαλ, ο Ηλίας  Χρονόπουλος από τον Σύλλογο «Παμμεσηνιακή Σίδνεϋ» κ.α. ομογενείς. 

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το 3ο Αντάμωμα των απανταχού Μεσσηνίων στην Κυπαρισσία, αυτή τη φορά για να διευκολυνθούν οι απανταχού Μεσσήνιοι με έδρα την Τριφυλλία.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο του Εκπαιδευτικού και Συγγραφέα Στάθη Παρασκευόπουλου «1821-2021 Πρόδρομοι και πρωταγωνιστές του 21 στην Τριφυλία» από τον λογοτέχνη και εκδότη του περιοδικού «ΝΟΥΜΑΣ» Γιάννη Νικολόπουλο.

Πηγή: Μεσσηνιακή Αμφικτυονία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος