Οι «Ήρωες από Μέταλλο» στο Σίδνεϋ

Έκθεση γλυπτών με αυθεντικά έργα τέχνης από το Πολεμικό Μουσείο της Ελλάδας εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821 άνοιξε τις πύλες της στο Σίδνεϋ, σε συνέχεια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.  

Τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται στο Δημαρχείο του Σίδνεϋ είναι «1821 Greek Art Exhibition at Sydney Town Hall» και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τη συλλογή γλυπτών «Ήρωες από Μέταλλο» του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη, Νίκου Φλώρου, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά έξω από τα ελληνικά σύνορα.

Η προσέλευση στην έκθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς εκτιμάται ότι θα την επισκεφτούν και Αυστραλοί φιλότεχνοι που έχουν ακούσει το έργο του Νίκου Φλώρου, αλλά και ομογενείς που κατανοούν τη σύνδεση με τον αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Ενδιαφέρον, επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα,  πρόκειται να συγκεντρώσει και ένα από τα εκθέματα, το πορτραίτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ με την τεχνοτροπία του διάσημου γλύπτη. 

«Καθώς τα έργα αναπαριστούν ήρωες που έχει εξυμνήσει η παγκόσμια κοινότητα, η δουλειά που έπρεπε να κάνω ήταν πολυδιάστατη. Προϋπέθετε ιστορική έρευνα, μελέτη απομνημονευμάτων αλλά και χρόνο. Χρόνο να αφουγκραστώ το χαρακτήρα και τα συναισθήματα αυτών των ηρώων ώστε να τα αποτυπώσω στα έργα μου», σημειώνει  ο καλλιτέχνης μιλώντας για τη διαδικασία μέσα από την οποία εμπνεύστηκε τους «Ήρωες από Μέταλλο».

Οι «Ήρωες από Μέταλλο» στο Σίδνεϋ

Καταλήγοντας, προσθέτει: «Στη σημερινή κρίσιμη εποχή, συμπορευόμαστε όλοι μαζί, για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για την πατρίδα μας, έχοντας την πεποίθηση ότι η ανάδειξη της χώρας μας μέσα από καλλιτεχνικά γεγονότα υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας είναι μια σταθερή στρατηγική που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη, σε πολιτικό, πολιτιστικό και σε οικονομικό επίπεδο».

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 13 Μαρτίου, ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει η St.Basil’s NSW ACT.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος