Πανστρατιά στη Μελβούρνη για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει σειρά επετειακών δράσεων προετοιμάζει η Οργανωτική Επιτροπή Εθνικής Επετείου της Βικτωρίας για να τιμήσει η ομογένεια της Μελβούρνης την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά και την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Σε ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής που αναδημοσιεύει ο «Νέος Κόσμος», ο πρόεδρος της, Αντώνης Τσουρδαλάκης, διαβεβαιώνει ότι, μολονότι δεν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση λόγω της πανδημίας, η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα γιορταστεί με τη μεγαλοπρέπεια που αναλογεί στην ομογένεια της Μελβούρνης.

Κατά την κεντρική εκδήλωση, την Κυριακή 20 Μαρτίου, στο Μνημείο Πεσόντων της Βικτώρια, θα τιμηθεί η Εθνική Επέτειος, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκη,
εκπροσώπων της ομοσπονδιακής και πολιτειακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς και όλων των ομογενειακών φορέων.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν οι  σημαιοφόροι από τα ημερήσια και απογευματινά σχολεία της Κοινότητας, οι οποίοι  θα παρευρεθούν προκειμένου να αποδώσουν τον δικό τους φόρο τιμής στους ήρωες του 1821.

Παρομοίως, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η Οργανωτική Επιτροπή έχει προετοιμάσει επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις μνήμης, στις οποίες θα αντανακλάται ο συμβολισμός του τραγικού γεγονότος, αλλά και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας.

Στο πρόγραμμα, θα συμμετέχει όλο το φάσμα των ομογενειακών φορέων όπως  δημόσιοι και
ιδιωτικοί φορείς, σωματεία, πολιτιστικοί όμιλοι, αδελφότητες, ομοσπονδίες, σχολεία, σύλλογοι γυναικών και νεολαίας και σχολεία.

Ανάλογα, ποικίλες θα είναι και οι εκδηλώσεις τις οποίες θα προετοιμάσουν, από συνέδρια, ημερίδες, και εκθέσεις, μέχρι  θεατρικά έργα, μαθητικούς διαγωνισμούς και αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος