Πρόγραμμα Θερινής Κατασκήνωσης για νεαρούς Αυστραλούς ελληνικής καταγωγής

Νέοι και νέες από την Αυστραλία, ηλικίας από 18 χρονών και άνω, θα έχουν την ευκαιρία από φέτος να συμμετέχουν σε πρόγραμμα θερινής κατασκήνωσης στη Θεσσαλονίκη, σε μια πρωτοβουλία που ανακοίνωσαν χθες η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοινότητας, το πρόγραμμα περιλαμβανόταν στους πάγιους στόχους της ΕΚΜ από χρόνια και προβλέπεται να διεξαχθεί από 9-20 Ιουλίου 2022, με συγχρηματοδότηση της  Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και  την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην ελληνική γλώσσας και να αυξήσουν τις γνώσεις τους για  τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουζίνα. Επιπλέον, το 12ήμερο πρόγραμμα καλοκαιρινής κατασκήνωσης περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Βορείου Ελλάδας, όπως οι Βεργίνα, Νυμφαίο, Δίον Ολύμπου, Καστοριά κ.ά., καθώς και εισητήρια για πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η παράσταση-αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση με τίτλο «100 χρόνια Μπιθικώτσης 1922-2022».

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι νέοι στην Ελλάδα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, με τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννη Χρυσουλάκη, αλλά και τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Άρθουρ Σπύρου. Στις συναντήσεις τους τονίστηκε πόσο σημαντικό είναι για τους Ελληνοαυστραλούς νέους να συμμετέχουν σε τέτοιους είδους πολιτιστικά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα μιας και βοηθούν τους νέους να έρθουν πιο κοντά και να κατανοήσουν την πατρίδα.

Αναφερόμενος στη Θερινή Κατασκήνωση,  ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε: «Θα λειτουργήσει ως μηχανισμός για να δημιουργηθούν  νέοι ηγέτες στην κοινότητα μας. Θα τροφοδοτήσει τον ενδιαφέρον τους για την Ελληνική γλώσσα αλλά και τους εσωτερικούς μηχανισμούς της οργάνωσής μας, ενώ θα ενισχύσει τις σχέσεις της Κοινότητας Μελβούρνης και τα φοιτητικά συμβούλια. Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο για όλους τους νέους που διαμένουν σε κάθε γωνιά της Αυστραλία».

O γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης δήλωσε: «H Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα στηρίξει με υπερηφάνεια μια μοναδική ευκαιρία για νέους από την Αυστραλία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που διοργανώνουν η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ).».

Το κόστος συμμετοχής στην Κατασκήνωση θα στηριχθεί  από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

  • (Επιμέλεια/μετάφραση Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή ιστοσελίδα Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος