ΠΡΟΝΟΙΑ Αυστραλίας: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση μισού αιώνα δράσης και προσφοράς

Τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΠΡΟΝΟΙΑΣ γιόρτασε η ελληνική ομογένεια της Μελβούρνης το περασμένο Σάββατο, σε μια βραδιά που περιλάμβανε όχι μόνον αναδρομή στο παρελθόν  αλλά και γνήσιο ελληνικό κέφι και χορό. 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», η εκδήλωση ξεκίνησε με την αναδρομή στην πορεία της οργάνωσης και τους πρωταγωνιστές της, από την ίδρυσή της το 1972 ως Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια  με κοινό στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς την Παροικία έως σήμερα.

Ειδικότερα, στο συγκινητικό το βίντεο που προβλήθηκε με την ιστορία της ΠΡΟΝΟΙΑΣ γινόταν αναφορά στη μνήμη ανθρώπων όπως του  Νίκου Πολίτη και της Μαργαρίτας Μωραΐτη. Παράλληλα, εμφανίζονταν και  οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, οι ίδιοι οι ωφελούμενοι, οι οποίοι μιλούσαν για τη σημασία που είχε γι’αυτούς η ΠΡΟΝΟΙΑ: «Πού είναι εκείνα τα χρόνια (πριν ιδρυθεί ο Οργανισμός) που δεν είχαμε τίποτα … Ούτε βοήθεια, ούτε να κάνουμε το παράπονό μας, πουθενά. Πώς να σου πω … είναι μία ξεχωριστή Ελλάδα η ΠΡΟΝΟΙΑ», δηλώνει χαρακτηριστικά ηλικιωμένο μέλος της ομογενειακής κοινότητας.

Πέρα από την αναφορά, όμως, στα πολλά επιτεύγματα και τις  προκλήσεις μέχρι η ΠΡΟΝΟΙΑ να εξελιχθεί σήμερα στον κεντρικό φορέα για την Ομογένεια στη Βικτώρια, κεντρικό μήνυμα της λαμπερής εκδήλωσης ήταν πως η προσφορά του Οργανισμού συνεχίζεται δυναμικά, για το καλό όλης της ελληνικής παροικία. «Η 50ή επέτειος δεν είναι απλώς ένας εορτασμός, αλλά μια επίκαιρη υπενθύμιση για τη ζωτικής σημασίας ιστορία και της κληρονομιά του Οργανισμού στην Ελληνοαυστραλιανή παροικία του σήμερα», όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, Τίνα Δούβου-Σταθοπούλου. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Νέος Κόσμος Μελβούρνης)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος