Προσπάθεια ομογενών για ανακαίνιση του κλειστού σχολείου της Ψερίμου

Την επισκευή και ανακαίνιση του κλειστού σχολείου της Ψερίμου προτίθεται να αναλάβει η ομογενειακή οργάνωση «International Hellenic Association» (IHA), στο πλαίσιο των δράσεων της για τα μικρά ακριτικά νησιά.

Δύο εκπρόσωποι της οργάνωσης και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ευάγγελος Ρήγος και το μέλος δόκτωρ Αθανάσιος Σαραντόπουλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «kalymnos-news», βρίσκονται στην Ψέριμο, όπου την περασμένη Κυριακή επισκέφθηκαν το σχολείο προκειμένου να καταγράψουν όλες τις ανάγκες για την επισκευή- ανακαίνιση του. Στόχος είναι οι επισκευές να ολοκληρωθούν μέσα στο χρόνο και το κλειστό σήμερα σχολείο να ετοιμαστεί έγκαιρα για να υποδεχθεί τον εν δυνάμει μικρό μαθητή του νησιού, την επόμενη σχολική χρονιά.

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα ο κ. Ρήγος, από τριμήνου  έχει σταλεί από την IHA επιστολή στο Δήμαρχο Καλυμνίων, Δημήτριο Διακομιχάλη, στην  οποία δηλώνουν την πρόθεση τους και ζητούν να τους δοθεί η άδεια για την ανακαίνιση καθώς και σχετική μελέτη. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε,  υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση στην Κάλυμνο με το Δήμαρχο προκειμένου να συζητηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου.

Από την πλευρά της οργάνωσης, προς το παρόν έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 25.000 ευρώ που μπορεί να διατεθεί άμεσα για την έναρξη των εργασιών ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συγκέντρωσης και άλλων πόρων ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης. Μάλιστα, υπάρχει και σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα της IHA https://professors-phds.com/ όπου τα μέλη μπορούν να προχωρήσουν και σε δωρεά ύψους από 20 έως 10 χιλιάδες δολάρια. Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι εφόσον οι δωρεές υπερβούν τις ανάγκες του σχολείου, το επιπλέον ποσόν θα διατεθεί για την ανάπτυξη της Ψερίμου.

Η οργάνωση «International Hellenic Association» (IHA) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής  και στόχο την υποστήριξη της Ελλάδος και του Ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα. Τα μέλη του ΙΗΑ ανέρχονται σε 4000 περίπου και προέρχονται κυρίως από την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και από διάφορες κατηγορίες προσωπικοτήτων.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Kalymnos news, IHA)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος