“Θετταλών δράσεις” ένα περιοδικό από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών Ασκληπιός

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Ασκληπιός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, το περιοδικό «Θετταλών δράσεις» θα έχει ως θέματα τις δράσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, τις δράσεις των μελών Συλλόγων της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, τις δράσεις της Θεσσαλικής Νεολαίας, την ανάδειξη περιοχών της Θεσσαλίας, την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, συνεντεύξεις με διακεκριμένους Απόδημους Θεσσαλούς, παραδοσιακές συνταγές της Θεσσαλίας, την προβολή των προϊόντων της Θεσσαλίας, την ανάδειξη Απόδημων Θεσσαλών Καλλιτεχνών, συνεντεύξεις προέδρων Συλλόγων και παρουσίαση των Συλλόγων τους και πολλά άλλα θέματα.

“Κίνητρο και δύναμή μας είναι η μεγάλη αγάπη μας για τη Θεσσαλία και το πάθος μας για τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων στη νεότερη γενιά που αναλαμβάνει σταδιακά τη σκυτάλη έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή η εθνική μας ταυτότητα στις επόμενες γενιές. Αποτελεί για εμάς ιερό καθήκον η μεταφορά της θεσσαλικής φλόγας και του ελληνικού πολιτισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ως Θεσσαλοί Απόδημοι οραματιζόμαστε συνεχώς τρόπους για να προβάλουμε την πατρίδα μας τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Έτσι και φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα νέο βήμα. Να εκδώσουμε το δικό μας περιοδικό” τονίζει στην ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών Ασκληπιός.

Το περιοδικό θα διανέμεται ηλεκτρονικά και έντυπα. Απευθύνεται σ’ όλους τους Θεσσαλούς και κυρίως στους Θεσσαλικούς Συλλόγους σε όλες τις ηπείρους όπου ζουν και δρουν ομογενείς Θεσσαλοί. Επιπροσθέτως απευθύνεται και στους σημερινούς κατοίκους της Θεσσαλίας και γενικότερα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις αρμόδιες υπηρεσίες “προκειμένου να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά τα σταθερά βήματα, την πρόοδο και την εξέλιξη της Συνομοσπονδίας μας και σε τελική ανάλυση τη δύναμη των Θεσσαλών” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος