Στη Βρετανία οι «Αθάνατες» της Τάνιας Χαροκόπου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Με την παρουσίαση στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ του θεατρικού έργου «Αθάνατες», το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πρόκειται να τιμήσει ο απόδημος Ελληνισμός της Βρετανίας την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο της συγγραφέως Τάνιας Χαροκόπου για την ηρωϊκή ελληνική επανάσταση του 1821, που εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντώς Μαυρογένους.

Το έργο έχει συμπεριληφθεί στις προτεινόμενες δράσεις της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, όπου και παρουσιάζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε συνεργασία με φορείς της Ελληνικής Ομογένειας οργανώνεται η παρουσίαση του και στο εξωτερικό, ξεκινώντας από τη Βρετανία.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον διεθνούς φήμης Κύπριο δημιουργό Λεωνίδα Λοϊζίδη. Συμμετέχει σε φιλική παρουσία η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη στον ρόλο της Μπουμπουλίνας, ενώ πρωταγωνιστούν οι Σύνθια Μπατσή στον ρόλο της Μαντώς Μαυρογένους, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Βασίλης Μπατσακούτσας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Η πρωτοβουλία βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων καθώς και της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας.

Στο Λονδίνο θα δοθούν δύο παραστάσεις, καθώς και δύο παραστάσεις για μαθητές των παροικιακών σχολείων (σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές Αποστολές) την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο Ελληνικό Κέντρο, το Σάββατο 13 στο Κοινοτικό Κέντρο του Γουντ Γκρην και την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στο Millfieled Theatre.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης μια παράσταση και στο Μπέρμιγχαμ, στην Κυπριακή Εστία, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Πηγή: sigmalive

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος