Στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός για τη μεγάλη παρέλαση στη Φιλαδέλφεια

Με την τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας και την ανακήρυξη της 20ης Μαρτίου ως Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην περιοχή ανοίγουν στην Μητροπολιτική περιοχή της Φιλαδέλφειας οι εκδηλώσεις για την μεγάλη παρέλαση της 25η Μαρτίου.

Παραδοσιακά, η παρέλαση της Φιλαδέλφειας ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων της ομογένειας για την 25η Μαρτίου και ο ενθουσιασμός φέτος είναι μεγάλος, ιδιαίτερα μετά τις ακυρώσεις των παρελάσεων του 2020 και 2021.

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι η φετινή παρέλαση είναι αφιερωμένη στην 201η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και θα τιμηθούν επίσης η 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της AHEPA.

Κατά την πανομογενειακή συγκέντρωση που συγκάλεσε την περασμένη Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, συζητήθηκε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχει και άγημα Ευζώνων.

Σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα «Αναμνήσεις», το άγημα των Ευζώνων αναμένεται να αφιχθεί το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2022 και θα αναχωρήσει την Τρίτη, 22
Μαρτίου 2002, ενώ η Ομοσπονδία θα καλύψει όλα τα έξοδα για την έλευση, την φιλοξενία και την μετακίνηση του αγήματος.

Το εορταστικό πρόγραμμα για την Εθνική Επέτειο θα ανοίξουν και φέτος οι σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας, οι κοινότητες, τα σχολεία και οι άλλοι ομογενειακοί φορείς με τις εκδηλώσεις τους που θα ξεκινήσουν από τις αρχές Μαρτίου.

Αρχικά, τη Παρασκευή, 18η Μαρτίου θα γίνει η τελετή για την έπαρση της σημαίας στο δημαρχείο της Φιλαδέλφειας, όπου θα συνεχίσει να κυματίζει για τις επόμενες δέκα ημέρες και ο δήμαρχος θα ανακηρύξει την 20η Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Φιλαδέλφεια.

Την επομένη, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, κατά το οποίο θα απονεμηθεί στον τέως ύπατο Πρόεδρο της AHEPA και νυν πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, Γιώργο Χωριάτη, το Βραβείο της Ελευθερίας.

Επίσης, θα απονεμηθούν και τα βραβεία του Μέγα Τελετάρχη στην Γεωργία Αθανασοπούλου και των Τελεταρχών της 100ετίας στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και στους ύπατους προέδρους της AHEPA και των Θυγατέρων της Πηνελόπης, Δημήτριο Κόκοτα και Κάθυ
Μπιζούκα, αντίστοιχα.

Την Κυριακή, 20 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η μεγαλειώδης παρέλαση στην φημισμένη «Ben Franklin Parkway» της Φιλαδέλφειας με την συμμετοχή του
Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Οι εορτασμοί θα λήξουν την Κυριακή με μια εκδήλωση που διοργανώνουν τα χορευτικά τμήματα των κοινοτήτων και των συλλόγων στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση με θέμα την προετοιμασία της  παρέλασης έχει
προγραμματιστεί για την Τρίτη, 8 Μαρτίου.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: anamniseis.net)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος