Τα εκατό χρόνια της γιορτάζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής γιορτάζει φέτος 100 χρόνια ζωής και σηματοδότησε την επίσημη έναρξη των εορτασμών της Εκατονταετηρίδας με τη δημόσια παρουσίαση οπτικού υλικού για την ιστορία της.

Το βίντεο, το οποίο παρουσιάζει εν συντομία το ξεκίνημα της Αρχιεπισκοπής και το ταξίδι της τα τελευταία 100 χρόνια, είναι το πρώτο βίντεο από μια σειρά που θα κυκλοφορήσει online στην πορεία προς το Κληρικό-Λαϊκό Συνέδριο της Αρχιεπισκοπής, το οποίο θα επικεντρωθεί στα ιστορικά ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, συμπεριλαμβανομένου του Hellenic College Holy Cross, Saint Basil Academy και πολλά άλλα.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε χθες ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, το 46ο διετές Κληρικό-Λαϊκό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 7 Ιουλίου 2022 στη Νέα Υόρκη με φυσική παρουσία και με θέμα «Κληρονομιά, Ανανέωση, Ενότητα» προς τιμήν της Εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής, που εορτάζεται το 2022.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, στις 4 Ιουλίου, θα λάβει χώρα και η τελετή των εγκαινίων της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Ναού στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, τα οποία ο αρχιεπίσκοπος θα καθαγιάσει κατά την τελετή.

Ήδη, έχει συγκροτηθεί Επιτροπή για την Εκατονταετηρίδα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλη την Αρχιεπισκοπή, η οποία είναι αρμόδια για τον συντονισμό και την επίβλεψη των εορτασμών και όπου προεδρεύει ο Αργύρης Βασιλείου, πρόεδρος της Ηγεσίας των 100.

Επιμέλεια Χp. Φραντζεσκάκη

Πηγή: «Αναμνήσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος