Τα σχολεία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Εξωτερικού τιμούν την 25η Μαρτίου

Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνουν την Κυριακή, 3 Απριλίου τα Συντονιστικά Γραφεία Εκπαίδευσης Εξωτερικού προκειμένου να τιμήσουν την Εθνική Εορτή, στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για την 25η Μαρτίου 1821.

Θέμα της εκδήλωσης, που λαμβάνει χώρα από τις 18:00 έως τις 20:15, είναι «Τα σχολεία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Εξωτερικού τιμούν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου» και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης, ο προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Παναγιώτης Πασσάς και η Ελένη Γρίβα, καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Ερευνητικού Κέντρου «Τήμενος», Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, το κάθε Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης θα συμμετέχει με 10λεπτη παρουσίαση από εκδηλώσεις σχολείων της περιοχής ευθύνης του που αφορούν στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και με σύντομη εισήγηση του συντονιστή.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, δημοσιογράφος στη «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ.

Για να παρακολουθήσετε, ζωντανά την εκδήλωση μέσω YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=VJAdFD01kas
Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος