Τα θέματα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιάννη Χρυσουλάκη με τον Βασίλη Παπαστεργιάδη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, είχε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όπως αναφέρει ο κ. Χρυσουλάκης σε ανακοίνωσή του, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα στήριξης των Ελλήνων της Αυστραλίας και, ειδικότερα, τα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών των ομογενών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022, προκειμένου να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Ακόμα, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης για τους ομογενείς, καθώς επίσης και εκείνα του τουρισμού και των επενδύσεων στην Ελλάδα.  

Στα θέματα εκπαίδευσης, συμφωνήθηκε, επιπλέον, πολύ σύντομα να δοθεί για χρήση σε μεμονωμένους χρήστες αλλά και σε όλα τα ομογενειακά σχολεία της Αυστραλίας η πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας staellinika.com. Η πλατφόρμα είναι προϊόν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά, με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού  απεύθυνε στον  κ. Παπαστεργιάδη αλλά και σε όλους τους ομογενείς γιατρούς της Αυστραλίας πρόσκληση να συμμετέχουν στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, την 15η Ιουλίου 2022. 

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, Πηγή Δελτίο Τύπου ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος