Το γερμανικό κοινό τίμησε τη Νάνα Μούσχουρη

Με το μεγαλύτερο γερμανικό βραβείο κοινού «Goldene Henne» τιμήθηκε  για το σύνολο του έργου της η Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, που διαμένει μόνιμα στη Γενεύη. Η απονομή έγινε την Παρασκευή στη Λειψία σε ένα φαντασμαγορικό σώου, με τη συμμετοχή δεκάδων γνωστών καλλιτεχνών και παρουσιαστή τον αστέρα της γερμανικής ποπ μουσικής, Φλόριαν Ζίλμπεραϊζεν.

H Νάνα Μούσχουρη ξεχώρισε στη Γερμανία από το 1962, με το τραγούδι Weiße Rosen aus Athen («Λευκά τριαντάφυλλα από την Αθήνα»), το οποίο ήταν η γερμανική διασκευή του τραγουδιού της «Σαν σφυρίξεις τρεις φορές» σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη και γερμανικούς στίχους του Χανς Μπράντκε.  Το τραγούδι γνώρισε τεράστια επιτυχία, για να ακολουθήσουν πολυάριθμοι δίσκοι και πολλές συναυλίες και περιοδείες.

Συγκινημένη η κ. Μούσχουρη, παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε τους διοργανωτές, υπενθυμίζοντας πως «η καριέρα μου είχε αρχίσει ουσιαστικά εδώ, στη Γερμανία, με το τραγούδι Weiße Rosen aus Athen».

Το περιζήτητο βραβείο Goldene Henne  έλαβαν, όμως, και άλλοι καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών ήταν το ανατολικογερμανικό συγκρότημα City, που είχε γνωρίσει παλαιότερα μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα με το τραγούδι «Am Fenster». 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, Πηγή: DW)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος