Βιβλίο για την Ελληνική Επανάσταση από εκπαιδευτικούς της Μελβούρνης

Τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, στο σχολείο της Κοινότητας Darebin της Μελβούρνης, Alphington Grammar, παρουσίαση του βιβλίου «1821 αγώνας σήμερα ελευθερία».  

Το βιβλίο περιλαμβάνει εκλαϊκευμένα μικρά κείμενα, βασισμένα σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα από την Επανάσταση του 1821, τα οποία έγραψαν 18 εκπαιδευτικοί. Τα κείμενα απευθύνονται στους  μαθητές των ελληνικών σχολείων της Παροικίας, και οι μεγαλύτεροι, γονείς και παππούδες, μπορούν να τα αξιοποιήσουν για να διδάξουν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους την ιστορία που βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Ο τίτλος του βιβλίου για τα 200 χρόνια είναι: «1821 αγώνας σήμερα ελευθερία»

Οι εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στη συγγραφή του βιβλίου είναι : Μαρία Αναγνωστίδου, Έφη Ασημακοπούλου, Θεόδωρος Ασημακόπουλος, Αφροδίτη Βαβάκη, Ηλίας Βλάχος, Πόπη Δρούγα, Σύρμω Καπούτση, Άνα Κουτσουρούπα, Χρήστος Μονόχειρ, Μάρω Νικολάου, Δρ. Σταυρούλα Νικολούδη, Μαρία-Στέλλα Παπαγεωργίου, Ουρανία Παπαγεωργίου, Περιστέρα Παπαγεωργίου, Νίκη Φαρφαρά-Πάσχου, Βίκυ Πεταλά, Κατερίνα Πουταχίδου, Ευτέρπη Τερζούδη. Την επιμέλεια και διόρθωση τυχόν ορθογραφικών λαθών έκανε ο εκπαιδευτικός Μάνος Τζιμπραγός. Τα εξώφυλλα και την εικονογράφηση έκανε η Ουρανία Παπαγεωργίου και την ηλεκτρονική σελιδοποίηση η Περιστέρα Παπαγεωργίου Διευθυντήρια της εταιρείας, Continuous Learning.

Η εκδήλωση της παρουσίασης άνοιξε με τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθησε ανάγνωση του κειμένου που έγραψε η εκπαιδευτικός Ευτέρπη Τερζούδη για τον εθνικό ύμνο μας. Στη συνέχεια, μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν κείμενα από το βιβλίο, ενώ η τελετή έκλεισε με τη συνοπτική παρουσίαση των κειμένων του βιβλίου.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Νέος Κόσμος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος