Βραδιά όπερας και οπερέτας στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Βραδιά όπερας και οπερέτας διοργανώνει η η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου e.V.,με τη σοπράνο Παναγιώτα Ασημάκη και την πιανίστρια Lucia Brighenti στις 11.06.2022 στις 19:30 τοπική ώρα στην αίθουσα “Ορφέας στην Ελληνική Κοινότητα, Mittelstraße 33, 12167 Βερολίνο. Θα ακουστούν μελωδίες από την κλασική και τη ρομαντική εποχή, ελληνικές μελωδίες και γαλλικά τραγούδια της ύστερης ρομαντικής περιόδου.

Σχετικά με τους καλλιτέχνες:

Παναγιώτα Ασημάκη – Σοπράνο

Η Παναγιώτα Ασημάκη γεννήθηκε στη Δράμα, μια πόλη της Ελλάδας με έντονη πολιτιστική ζωή. Έκανε το ντεμπούτο της στην όπερα στο Πέζαρο της Ιταλίας ως “Sifare” στην όπερα “Mitridate re di Ponto”. Επιπλέον, ερμήνευσε τον ρόλο του Sandmännchen στην όπερα “Χένσελ και Γκρέτελ” του Humperdinck στο θέατρο Vassil Drumev στην πόλη Shumen της Βουλγαρίας. Το Διεθνές Στούντιο Όπερας της πόλης του Πέζαρο αποτέλεσε καθοριστικό σταθμό στην καλλιτεχνική της ζωή, όπου συμμετείχε σε βραδιές όπερας, συναυλίες ορατόριων και συναυλίες σε εκκλησίες. Σήμερα ζει στο Βερολίνο, όπου προετοιμάζεται για ακροάσεις σε οργανισμούς εκπροσώπησης καλλιτεχνών και θέατρα όπερας και παρουσιάζει συναυλίες σε μουσεία, εκκλησίες και αίθουσες τέχνης με την πιανίστα της.

Lucia Brighenti – Πιάνο

Η Ιταλίδα πιανίστα Lucia Brighenti ζει σήμερα στο Βερολίνο και, εκτός από τις μόνιμες δραστηριότητές της ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικός δωματίου, εργάζεται επίσης ως κορρεπετίτορας. Αρχικά επικέντρωσε τις σπουδές της στο σολιστικό ρεπερτόριο, στη συνέχεια ανέπτυξε και διερεύνησε την αγάπη της για τη μουσική δωματίου και τη ερμηνεία σε σύνολο. Είναι μέλος του Brio Duo με την τσελίστρια Irene Ortega και του Zaphyre Duo με την βιολοντσελίστα Sara Martinez. Η Lucia αποφοίτησε με διάκριση από το Conservatorio Statale “O.Respighi” στη Λατίνα υπό τη διεύθυνση της Maria Paola Manzi και ολοκλήρωσε ένα Master of Arts στην ερμηνεία (συνοδεία πιάνου) στη Royal Academy of Music του Λονδίνου, με τον Michael Dussek και την Carole Presland το 2014. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη μουσική δωματίου με το Trio di Parma στη Scuola di Musica di Fiesole και Magna cum Laude στο πιάνο υπό τη διεύθυνση του Roberto Paruzzo στο I.S.S.M. “F. Vittadini” στην Pavia.

Βραδιά όπερας και οπερέτας στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος