Ξεκίνησαν οι γιορτές στη Μελβούρνη για τα 80 χρόνια της Λευκαδιακής Αδελφότητας

Τα 80 χρόνια της Λευκαδιακής Αδελφότητας γιόρτασαν το περασμένο Σάββατο στη Μελβούρνη τα μέλη και οι φίλοι της οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1942 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους Λευκαδίτες αλλά και με το νησί τους. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος Εμμανουήλ Κακαβελάκης και η ομοσπονδιακή βουλευτής του Calwel και  Λευκαδίτισσα στην καταγωγή, Μαρία Βαμβακινού.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός πρόξενος υπογράμμισε ότι η Λευκάδα, μια μικρή γωνιά της Ελλάδας, κατάφερε και έβγαλε τον εθνικό ποιητή της Ιαπωνίας, τον Λευκάδιο Χερν. 

Από την πλευρά της, η κ. Βαμβακινού σημείωσε ότι είναι περήφανη για το νησί που την γέννησε και κρίνοντας από την συμμετοχή στα 80χρονα, δήλωσε αισιόδοξη και γενναιόδωρη. «Προδιαθέτει ακόμα 40 με 50 χρόνια ύπαρξης και δημιουργίας στα παροικιακά μας δρώμενα», είπε.

Εκ μέρους των απογόνων των ιδρυτών, μίλησε η κ Ευγενία Τσαλίκη, εγγονή του Σπύρου Φατούρου, ιδρυτού και πρώτου γραμματέα της Αδελφότητας, εκφράζοντας και τη χαρά της, που το όνειρο των πρώτων σκαπανέων, διατηρείται και παραμένει ζωντανό.

Τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου στους καλεσμένους, στους υποστηρικτές και στους πολυάριθμους εθελοντές, εξέφρασε η πρόεδρος  Αλεξάνδρα Δάγλα, κάνοντας αναφορά στους σπουδαίους άντρες και γυναίκες που θυσίασαν πολλά, ιδρύοντας την Αδελφότητα που σκοπό είχε να ενώνει τους Λευκαδίτες και να βοηθά όσους την είχαν ανάγκη.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, με μνημόσυνο και πανηγυρική δοξολογία, στον ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα, στο χώρο  της Αδελφότητας και κατόπιν το διοικητικό συμβούλιο θα τιμήσει τους απογόνους των ιδρυτών και θεμελιωτών της Αδελφότητας καθώς και τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, με ειδικά αναμνηστικά.

Τέλος το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 5 το απόγευμα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα δεξιωθεί τα μέλη στο κτήριο της Αδελφότητας, όπου θα γίνουν και Εκθέσεις Λαογραφικού περιεχομένου και Ζωγραφικής, των νεαρών Λευκαδιτών Τρόι Αργυρού και Στέφανι Δελλαπόρτα.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Νέος Κόσμος )

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος