Ξεκινούν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή στη Φιλαδέλφεια

Με την υποδοχή του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, στην τελική ευθεία μπαίνουν σήμερα το βράδυ στην Φιλαδέλφεια οι εορταστικές εκδηλώσεις  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδελφείας και Μείζονος Ντελαγουέαρ για την εθνική εορτή που κορυφώνεται με τη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας την 20η Μαρτίου στην φημισμένη λεωφόρο «Ben Franklin Parkway» της Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ομογενειακής ιστοσελίδας Anamniseis.net,  κατά την τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση την περασμένη Πέμπτη, ο ενθουσιασμός των Ομογενών είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς η παρέλαση θα είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη στην Αμερική μετά από δύο χρόνια περιορισμών.

Επιπλέον, φέτος γιορτάζεται όχι μόνον ο εορτασμός της 201ης επετείου από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και η  100η επέτειο από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της AHEPA, καθώς επίσης και των κοινοτήτων του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης και του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Φιλαδέλφεια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Ροζανίτης, αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί ξενάγηση των Ευζώνων στην Φιλαδέλφεια, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής, 18 Μαρτίου, θα λάβει χώρα η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο της Φιλαδέλφειας όπου θα μείνει για δέκα ημέρες και η τελετή για την ανακήρυξη από τον Δήμαρχο της 20ής Μαρτίου 2022 ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την Φιλαδέλφεια.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρχει της Ακολουθίας των Χαιρετισμών στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πεσιλβάνιας και αμέσως μετά θα ακολουθήσει Ελληνική Βραδιά, με ερανικό χαρακτήρα.

Το βράδυ του Σαββάτου, 19ης Μαρτίου 2022 θα λάβει χώρα το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του οποίου θα απονεμηθεί το Βραβείο της Ελευθερίας στον τέως ύπατο Πρόεδρο της AHEPA, Γιώργο Χωριάτη. Επίσης θα απονεμηθούν και τα βραβεία «Μέγας Τελετάρχης» στην Γεωργία Αθανασοπούλου και «Τελετάρχης της 100ετίας» στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και στους ύπατους προέδρους της AHEPA και των Θυγατέρων της Πηνελόπης, Δημήτριο Κόκοτα και Κάθυ Μπιζούκα, αντίστοιχα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής, 20ής Μαρτίου 2022, θα ξεκινήσουν με την δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Η μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2.00 μ.μ. με την συμμετοχή του Αγήματος των
Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και οι εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής θα λήξουν με μια εκδήλωση με τα χορευτικά των κοινοτήτων και των συλλόγων που θα λάβει χώρα στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν οι πρέσβεις και οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από το διπλωματικό σώμα της Φιλαδέλφειας, αλλά και φιλέλληνες βουλευτές και γερουσιαστές.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Πηγή: anamniseis.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος