Υποτροφίες από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής χορήγησε για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 υποτροφίες ύψους άνω των 300.000 δολαρίων σε 38 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ειδικότερα, οι υποτροφίες Gioles και Malta , διατέθηκαν σε προπτυχιακούς φοιτητές, η υποτροφία Παλαιολόγου σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ η υποτροφία Τρακατέλλη διατέθηκε σε αποφοίτους της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού που συνεχίζουν περαιτέρω ακαδημαϊκές σπουδές. Τέλος, η υποτροφία Taylor, είναι διαθέσιμη σε φοιτητές που ακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της θεολογίας, των θρησκειολογικών σπουδών ή της ποιμαντικής εκπαίδευσης.

Τα μέλη των Επιτροπών Επιχορήγησης  διορίζονται κάθε χρόνο από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ενώ κάθε αίτηση εξετάζεται  προσεκτικά για να καθοριστεί η αξιολόγηση της και να γίνει η επιλογή του υποτρόφου.

Σημειώνεται ότι τα κεφάλαια για τις υποτροφίες της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής διατίθενται από δωρεές που γίνονται για συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς σκοπούς και τις διαχειρίζονται επαγγελματίες επενδυτικοί σύμβουλοι.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Anamniseis.net)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος