Αργυρό μετάλλιο στα Διεθνή Διαθρησκευτικά Βραβεία Ειρήνης στον Ελληνοαυστραλό, Πίτερ Μουσαφεριάδη

Ο Ελληνοαυστραλός ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Cultural Infusion, Πίτερ (Παναγιώτης) Μουσαφεριάδης, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Τόκιο στα Διεθνή Επιχειρηματικά και Διαθρησκευτικά Βραβεία Ειρήνης που απονέμονται στους πρωτοπόρους του επιχειρηματικού κόσμου που γεφυρώνουν με το έργο τους τους πολιτιστικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς, προωθώντας την παγκόσμια αρμονία.

Χορηγός αυτής της σημαντικής αναγνώρισης που ξεχωρίζει 10 επιχειρηματίες ανά τον κόσμο, κάθε δύο χρόνια, είναι το The Religious Freedom & Business Foundation, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Φέτος η απονομή έγινε κατά την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Το ενδιαφέρον του ομογενή Πίτερ Μουσαφεριάδη για τους διαφορετικούς πολιτισμούς γεννήθηκε μέσα από τη γνωριμία του με τόσους ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων που έμπαιναν στο milkbar της οικογένειάς του στα δυτικά προάστια της Μελβούρνης, και αργότερα μέσα από τη μουσική, ταξιδεύοντας τον κόσμο.

Ο οργανισμός Cultural Infusion, τον οποίο ίδρυσε πριν από δύο δεκαετίες, έχει κερδίσει περισσότερα από 15 διεθνή βραβεία για τις δράσεις του στην εκπαίδευση, αλλά και για τις ριζοσπαστικές υπηρεσίες που προσφέρει σε επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο, μέσα από ένα εργαλείο επιστημονικής ανάλυσης και χαρτογράφησης των διαστάσεων και αξιών της διαφορετικότητας, το Diversity Atlas (www.diversityatlas.com.au)

«Η διαφορετικότητα φέρνει καλές αποδόσεις στις επιχειρήσεις, χτίζει την κοινωνική συνοχή. Έχει να κάνει με το πώς μπορείς να κερδίσεις από τη διαφορετικότητα για να πετύχεις την πρόοδο και την καινοτομία. Εντέλει, ό,τι είναι καλό για τις επιχειρήσεις είναι καλό για την κοινωνία» εξήγησε ο κ. Μουσαφεριάδης σε συνέντευξη που έδωσε στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης, «Νέος Κόσμος».

Το θέμα, εξηγεί ο κ. Μουσαφεριάδης, είναι να αναγνωρίσουμε και να σεβαστούμε τις θρησκευτικές ταυτότητες των λαών. «Το 75% όλων των συγκρούσεων που έχουμε στον κόσμο έχει πολιτιστική διάσταση. Αν λοιπόν το 75% των συγκρούσεων οφείλεται στις πολιτιστικές διαφορές μας, γιατί δεν επενδύουμε στην εκπαίδευση, γιατί δεν επενδύουμε τον χρόνο μας για να κατανοήσουμε τον άλλο;»

«Ο μόνος τρόπος για να μεταμορφώσουμε τον κόσμο είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτό που έχουμε όλοι. Τον πολιτισμό μας. Και μέσω αυτού μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους, ειρηνικούς, για να μπούμε σε μια νέα εποχή, την εποχή του Πολιτισμού, όπως την περιγράφω», καταλήγει.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος