Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής για νέο ΔΣ

Με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία των εκλογών για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης που πρόκειται να λάβουν χώρα στο σχολείο Alphington Grammar, της περιοχής Alphington, της «μεγαλύτερης ελληνικής πόλης εκτός Ελλάδας» την προσεχή Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τις εκλογές φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν όχι ένας αλλά δυο συνδυασμοί, καθώς το σημερινό Συμβούλιο εμφανίζεται να έχει «διασπαστεί» στα δύο.

Στη μια πλευρά υπάρχει ο συνδυασμός του οποίου ηγείται ο σημερινός πρόεδρος της ΕΚΜ, Βασίλης Παπαστεργιάδης, και στην άλλη ο νυν αντιπρόεδρος της Κοινότητας, Θεόδωρος Μάρκος, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να κατέβει με δικό του συνδυασμό.

Και οι δύο ενδιαφερόμενοι έχουν δημοσιοποιήσει τα προγράμματά τους, όπου δίνουν έμφαση στα νέα έργα, την αυξημένη συμμετοχή γυναικών, την επίτευξη συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας με την Ελλάδα, ακόμα και τη δημιουργία παροικιακού συμβουλίου.

Πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και του SBSGreek, αν και γίνονται ακόμη προσπάθειες για ενιαίο ψηφοδέλτιο, αναμένεται να κατέβουν δύο συνδυασμοί. Δικαίωμα απόσυρσης της υποψηφιότητάς τους θα έχουν οι υποψήφιοι μέχρι σήμερα Πέμπτη, 3
Φεβρουαρίου 2022, με γραπτή επιστολή προς την Εφορευτική Επιτροπή.

Οι τελικές ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες αναμένεται να γίνουν μέσα στα επόμενα 24ωρα, με τον κ. Παπαστεργιάδη πάντως να επιμένει ακόμη ότι θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία στιγμή να εργάζεται για ένα αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο στο οποίο θα υπάρχει αυξημένη παρουσία γυναικών και νέων ανθρώπων «γιατί έτσι θα πάμε μπροστά» και τον κ.
Μάρκου να δηλώνει ότι το νέο ΔΣ πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο αντιπροσωπευτικό της ευρύτερης παροικίας.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της Εφορευτικής Επιτροπής, αναφέρει η ελληνόφωνη υπηρεσία του δημόσιου ραδιοφώνου SBSGreek, τα εγγεγραμμένα μέλη της ΕΚΜ ανέρχονται σε 1150, ενώ για να μπορεί να ψηφίσει κάποιος, θα πρέπει να είναι μέλος της Κοινότητας για έξι τουλάχιστον μήνες. Όσον αφορά τους υποψηφίους, μετά το πρώτο ξεκαθάρισμα, υπάρχουν 31 άτομα στο ψηφοδέλτιο που διεκδικούν τις 19 θέσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι, πρόσθετες δυσκολίες δημιουργούν φέτος στις εκλογές οι κανονισμοί των υγειονομικών αρχών της Πολιτείας της Βικτώριας περί πανδημίας, οι οποίοι δεν επιτρέπουν σε ανεμβολίαστους πολίτες να εισέρχονται σε εσωτερικούς χώρους.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με στοιχεία από την εφημερίδα  «Νέος
Κόσμος» και την υπηρεσία SBSGreek)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος