Στο Ορεινό Ιεράπετρας βρέθηκε σήμερα 26/5 η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού της Κρήτης.
Η κ. Ζαχαράκη η οποία συνοδεύεται από τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Αλέξανδρο Βασιλικό βρέθηκε σε αγροικία στην περιοχή Ορεινό όπου μαζί με την ισραηλινή σεφ Atalya Ein Mor, έφτιαξαν χορτόπιτες και αλλά Κρητικά εδέσματα φυσικά υπο την καθοδήγηση των γυναικών του χωριού.
Μιλώντας στην ΕΡΤ η κυρία Ζαχαράκη μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο διατροφικός τουρισμός είναι ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Τουρισμού.
Ο κ. Βασιλικός με τη σειρά του έκανε λόγο για την προσπάθεια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος να καθιερώσει το ελληνικό πρωινό, συνδυάζοντας παράλληλα την αγροτική παραγωγή με τον τουρισμό. “Έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς. Πρέπει να προβάλλουμε αυτό τον πλούτο που έχουμε Για να προσελκύσουμε καλής ποιότητας τουρισμό”, τόνισε.
Αύριο η κ. Ζαχαράκη θα βρεθεί στη Σητεία, όπου θα επισκεφτεί το Οινοποιείο της μονής Τοπλού, ενώ το απόγευμα θα πάει στο Καβούσι όπου θα παρακολουθήσει μάθημα Κρητικής διατροφής από γυναίκες του χωριού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος