Τρίκαλα: Στο Ζάρκο για το ρήγμα και την εγκατάσταση σεισμογράφου

Το Ζάρκο σύμφωνα με τους επιστήμονες βρίσκεται στην ακτίνα του ρήγματος που προκάλεσαν τη σεισμική δόνηση, αλλά και τους μετασεισμούς.

Σήμερα (Παρασκευή) οι Κώστας Παπαζάχος, καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Θανάσης Γκανάς, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισκέφθηκαν την πληττόμενη περιοχή, όπου εγκαταστάθηκε φορητός σεισμογράφος στο δημοτικό σχολείο του Ζάρκου, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες θα δώσει πολύτιμα συμπεράσματα για την εξέλιξη του φαινομένου.

Τρίκαλα: Στο Ζάρκο για το ρήγμα και την εγκατάσταση σεισμογράφουΣτο μεταξύ, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Βασίλη Παπαγεωργίου και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, που επισκέφθηκαν επίσης την περιοχή, θα ξεκινήσει άμεσα συντονισμός για την καταγραφή των προβλημάτων και την προσωρινή οικιστικής αποκατάσταση των κατοίκων. Ο στρατός θα φέρει νέες σκηνές ενώ θα μεταφερθούν και φορητοί οικίσκοι από την Περιφέρεια.

Τρίκαλα: Στο Ζάρκο για το ρήγμα και την εγκατάσταση σεισμογράφουΗ καταγραφή των ζημιών από τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται. Την Παρασκευή ελέγχθηκαν 45 σπίτια, με τα 31 εξ αυτών να κρίνονται μη κατοικήσιμα. Να θυμίσουμε ότι από το 25 % των σπιτιών που ελέγχθηκαν χθες, το 80% (γύρω στα 30 σπίτια δηλαδή) κρίθηκαν μη κατοικήσιμα επίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος