Άγιος Νικόλαος: Στο δήμο το κτίριο της «Ρομάνα Πορτέλα»

Το ιστορικό κτίριο της «Ρομάνα Πορτέλα» στο Χουμεριάκο, ένα από τα σπουδαία βενετσιάνικα μνημεία της Κρήτης, απέκτησε ο δήμος Αγίου Νικολάου αξιοποιώντας την ευκαιρία που έδινε το ειδικό πρόγραμμα απόκτησης σημαντικών διατηρητέων κτιρίων, με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».
Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, η πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμο, ήταν απολύτως στοιχειοθετημένη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθεί η χρηματοδότηση της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου.
«Καλούμαστε- ανέφερε ο κ. Ζερβός- για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών μέχρι την 30η Νοεμβρίου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το εγχείρημα αυτό. Θεωρώ ότι ο ιστορικός Δήμος του Χουμεριάκου αρχίζει ν’ αποκτά όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη του και θα του δώσουν τη δυνατότητα ν’ αποτελέσει ένα πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος».
Αντίστοιχες προσπάθειες αναμένεται να γίνουν και προς άλλες πλευρές, με σημαντικότερη την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Νεάπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος