Αλεξανδρούπολη: Πανελλήνιο Συνέδριο φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών

Το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών διοργανώνει 11 και 12 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, σε συνεργασία με την Ένωση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών Ελλάδας και την Ομάδα παραγωγών αρωματικών φυτών Έβρου -Ροδόπης.

«Πρόκειται για ένα αναπτυσσόμενο κλάδο στην χώρα μας που τα τελευταία χρόνια εμφανίζει μεγάλη δυναμική, όμως για την περιοχή του Έβρου είναι ένας καινούργιος κλάδος με προοπτικές», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πασχάλης Παπαδάκης προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε Έβρου, ενώ αναφέρθηκε στην πρώτη ομάδα 25 νέων παραγωγών αρωματικών φυτών Έβρου –Ροδόπης.

«Αυτός ο συνεταιρισμός προσπαθεί να προωθήσει την καλλιέργεια αρωματικών φυτών που στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς, αν και η δική μας περιοχή είναι καλύτερη για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών λόγω μορφολογικών συνθηκών που υπάρχουν ,» είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας αναφέροντας ως παράδειγμα τη ρίγανη Σαμοθράκης που είναι παγκοσμίως γνωστή αλλά και την λεβάντα. «Έχουμε κάνει αναλύσεις από λεβάντα και από ρίγανη της περιοχής του Έβρου και οι αναλύσεις αυτές μας έχουν δώσει χημικά συστατικά τα οποία είναι πολύ καλύτερα από ότι είναι σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Παπαδάκης.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν από επιστήμονες θέματα μηχανολογίας τα οποία αρχίζουν σιγά σιγά να χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, καλλιεργητές και μεταποιητές θα μεταφέρουν την γνώση αλλά και την εμπειρία που διαθέτουν σε ότι αφορά τα απαραίτητα βήματα για μια πετυχημένη καλλιέργεια αλλά και τον τρόπο διάθεσης του προϊόντος, θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες για την χρήση τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην νομοθεσία που διέπει τα αρωματικά φυτά.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος