Αλεξανδρούπολη: Παύση καθηκόντων για τον Διοικητή του Π.Γ.Ν.Α Δ. Λαζόπουλο

«Ο κάθε διοικητής νοσοκομείου πέρασε δυο διαφορετικές αξιολογήσεις. Πρώτα από όλα από την αξιολόγηση του διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας που ανήκει και στη συνέχεια από συνέντευξη της 5μελούς επιτροπής αξιολόγησης που όρισε το υπουργείο. Και οι δυο αξιολογήσεις που έχω προσωπικά είναι θετικές. Τα σχόλια τα οποία υπήρχαν στην 5μελή επιτροπή αξιολόγησης προς το πρόσωπο μου είναι κολακευτικά, ωστόσο γνωρίζω ότι πολλές φορές αποφάσεις λαμβάνονται και με άλλα κριτήρια και όχι μόνο με το έργο και τα αποτελέσματα που έχει κάποιος στην διάρκεια της θητείας του,» ανέφερε ο διοικητής του Π.Γ νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Λαζόπουλος, σχολιάζοντας την παύση των καθηκόντων του.

«Τέσσερις ήταν οι στόχοι τους οποίους υπηρετήσαμε με ιδιαίτερη προσήλωση και ζήλο,» είπε ο κ. Λαζόπουλος εχτές κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσιάζοντας τον απολογισμό των 2,5 χρόνων θητείας του στο Νοσοκομείο.

Να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί, ποιο ποιοτικοί, πιο αποτελεσματικοί, ενώ ο μεγάλος στόχος για εμάς που επιτεύχθηκε μέσα σε αυτήν την δύσκολη δημοσιονομικά συγκυρία ήταν της ισότητας στην πρόσβαση καθώς κάθε μήνα το νοσοκομείο εξυπηρετούσε 200 ανθρώπους που δεν είχαν κάλυψη η ήταν άποροι.

Κάθε μήνα 3.500 πρόσωπα φυσικά διαχειρίζονται στις κλινικές και στα τμήματα του νοσοκομείου τα λιγότερα η σοβαρότερα σημαντικά ζητήματα της υγείας. Κάθε μήνα πραγματοποιούνται 720 χειρουργεία βαριά ,μεσαία, η μικρά. Κάθε μέρα 200 άνθρωποι εξυπηρετούνται στα επείγοντα περιστατικά

«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες,» είπε ο κ. Λαζόπουλος «μπορέσαμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά και τα καταφέραμε.»

Αναφερόμενος στον εξοπλισμό του νοσοκομείου, ο κ. Λαζόπουλος είπε : αυτήν την στιγμή το ΓΠΝΑ έχει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό όσο αφορά την ιατρική απεικόνιση, ενώ έχει το χρυσό μετάλλιο στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, καθώς έχουν αξιοποιηθεί 4,5 εκ ευρώ. Σήμερα το νοσοκομείο διαθέτει Αξονικό, μαγνητικό τομογράφο, Γ΄ κάμερα στην Πυρηνική Ιατρική, τον πιο σύγχρονο ψηφιακό αγγειογράφο, κλίνες για την μονάδα εντατικής θεραπείας και προγράμματα ψυχικής υγείας.

«Βάζουμε στο επίκεντρο τον ασθενή και την δική του γνώμη, την δική του άποψη, τις δικές του παρατηρήσεις υιοθετούμε, προκειμένου να κάνουμε την δουλειά μας καλύτερα ,» είπε ο διοικητής του νοσοκομείου ,υπογραμμίζοντας πως «η μέτρηση ικανοποίησης των εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών για το νοσοκομείο δίνει μια υψηλή βαθμολογία 8,24 που δείχνει ότι, ο κόπος και η προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι μέσα σε αυτό το νοσοκομείο, το σύνολο του προσωπικού βρίσκει ανταπόκριση, γίνεται εμφανές στην γνώμη των πολιτών.»

ΕΡΤ Ορεστιάδα
Σύνταξη:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος