Αυτόνομη παραγωγή υγρού οξυγόνου από τα νοσοκομεία; (audio)

Στην παραγωγή υγρού οξυγόνου για τα Νοσοκομεία της Κρήτης, προσανατολίζεται η 7η Υγειονομική Περιφέρεια. Όπως τόνισε σε συνέντευξή της, στην ΕΡΤ Χανίων, η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Γιακουμάκη, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα δημιουργήσει καθεστώς αυτονομίας στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού και ταυτόχρονα θα εξοικονομηθούν πόροι, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν σε δομές που έχουν ανάγκες. «Είναι μια πονεμένη ιστορία, η ιστορία με το οξυγόνο στα νοσοκομεία» είπε η κ. Γιακουμάκη και πρόσθεσε ότι, το κόστος του στην Ελλάδα είναι, απίστευτα, υψηλό. Είχε φτάσει να πωλείται προς 1,05 ευρώ το λίτρο! Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την κ. Γιακουμάκη και μετά τις πληροφορίες για αυτονόμηση των νοσοκομείων, η τιμή έχει μειωθεί. Η υποδιοικήτρια ανέφερε το παράδειγμα του νοσοκομείου Χανίων, όπου το υγρό οξυγόνο αγοράζεται, πλέον προς 70 λεπτά το λίτρο κι αυτό σημαίνει ετήσια δαπάνη ύψους 250.000 ευρώ.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην αυτονομία των νοσοκομείων, καθώς σύμφωνα με την κ. Γιακουμάκη, το νοσοκομεία πέφτουν συχνά θύματα, ακόμη και εκβιασμών, από τους προμηθευτές οξυγόνου προκειμένου να εισπράξουν ποσά που τους οφείλονται. Αυτόνομη παραγωγή υγρού οξυγόνου από τα νοσοκομεία; (audio)
Στην Καλαμάτα έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή υγρού οξυγόνου με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόνισε η κ. Γιακουμάκη, ενώ στην Κρήτη έχει συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή, η οποία εκπονεί μελέτη για τη σκοπιμότητα του έργου. Σε πρώτη φάση η παραγωγή υγρού οξυγόνου θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα νοσοκομεία Χανίων, Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ και με χρονικό ορίζοντα, περίπου 6 μηνών.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Γιακουμάκη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος