Αντίθετος με τη χάραξη του ΒΟΑΚ στο τμήμα Βρύσες – Ατσιπόπουλο ο Δήμαρχος Αποκορώνου – Τι ζητά

Την αντίθεσή του σχετικά με τη διέλευση του νέου Β.Ο.Α.Κ. στο τμήμα Βρύσες- Ατσιπόπουλο με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή Ασπρουλιάνοι, Γεωργιούπολη, Δράμια, διατυπώνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με αφορμή τον σχεδιασμό για τη νέα διέλευση του ΒΟΑΚ. Ο Δήμαρχος, ζητά από τον Υπουργό να επανεξετάσει το θέμα.

Στην επιστολή ο Δήμαρχος Αποκορώνου υπενθυμίζει ότι «η διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου του ΒΟΑΚ στην περιοχή Βρύσες – Πετρέ – Ατσιπόπουλο προβλεπόταν νοτίως του υφιστάμενου ΒΟΑΚ σε απόσταση 1-1,5 χλμ εκτός της ανεπτυγμένης τουριστικής ζώνης και των περιοχών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος». Αξίζει να σημειωθεί ότι για την συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ήδη από το 2017 εγκεκριμένη χάραξη αυτοκινητόδρομου, σε επίπεδο ωριμότητας μελέτης αντίστοιχο της σημερινής του Νέου ΒΟΑΚ, η οποία είχε τύχει ευρείας διαβούλευσης και αποδοχής από την τοπική κοινωνία και προέβλεπε τη διέλευση της οδού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην περιοχή.

Ο κ. Κουκιανάκης αναφέρει ότι η χάραξη του Νέου ΒΟΑΚ που μελετάται από το Υπουργείο φέρνει στην περιοχή Ασπρουλιάνοι Γεωργιουπόλεως τον αυτοκινητόδρομο βορειότερα και στην περιοχή του παραδοσιακού οικισμού των Δραμίων, σε έκταση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και προκαλεί αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες όπως την εκτεταμένη εκρίζωση παραγωγικών δέντρων, αλλοίωση τοπίου δια των εκτεταμένων επιχώσεων 10 περίπου μέτρων σε ύψος, ακουστική και οπτική όχληση για τους τουρίστες (καθώς βρίσκεται σε επαφή με Ζώνη Τουριστικών Εγκαταστάσεων) και τους κατοίκους της περιοχής, διέλευση από προστατευόμενες περιοχές ρεμάτων του ΣΧΟΟΑΠ Γεωργιούπολης κ.α. Παράλληλα, με την διέλευση του ΒΟΑΚ ακυρώνονται οι αναπτυξιακές προοπτικές της εν λόγω περιοχής ματαιώνοντας προγραμματιζόμενες αλλά και μελλοντικές επενδύσεις ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, που θα είχαν θετική συνεισφορά στην οικονομία του τόπου και στην απασχόληση των δημοτών.

Επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Κουκιανάκη

επιστολή Κουκιανάκη – ΒΟΑΚ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος