Αυξημένα κατά 63% τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη το 2020 (ηχητικό)

Αυξημένα κατά 63% είναι τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη το 2021 σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητας ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης.

49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης αυτή τη χρονιά, ενώ 30 είχαν χαθεί το 2020.

Αυξημένα κατά 63% τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη το 2020 (ηχητικό)

Σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη, τα Χανιά είχαν σε απόλυτο αριθμό τους περισσότερους θανάτους., eνώ το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά από το 1985 μέχρι σήμερα για το Λασίθι.
Σε ότι αφορά στο Ηράκλειο η φετινή είναι καλύτερη χρονιά για το ίδιο χρονικό διάστημα.

«Οι οδηγοί έναντι των επιβατών, οι άνδρες έναντι των γυναικών, οι άνω των 55 ετών και οι κάτω των 25, η Κυριακή, το επαρχιακό οδικό δίκτυο και ο μήνας Σεπτέμβριος είχαν τα περισσότερα τροχαία συμβάντα», υπογραμμίζει ο κ. Λιονάκης για να συμπληρώσει, ότι κατά τη «δύσκολη», χρονιά του 2019, «στις χώρες τις Ευρώπης, καταγράφηκαν 18 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων, τηρουμένης της παραπάνω αναλογίας, οι νεκροί στην Κρήτη δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τους 11».

Από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί κυκλοφορεί το 1/10 των οχημάτων στο διάστημα αυτό είχαμε τους περισσότερους νεκρούς το 1/3 του συνόλου.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Λιονάκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε συμπεριφορά τόσο στον τρόπο που οδηγούμε, όσο και στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στους άλλους, οδηγούς και πεζούς.

Ακούστε τη συνέντευξη


Ο Απολογισμός για το 2020  -Τα επίσημα στοιχεία

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων επισημαίνει:

Η μετανάστευση του προβλήματος από το ΒΟΑΚ στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει με τη παραδοχή, ότι η επίταση της αστυνόμευσης σε έναν άθλιο δρόμο έχει φέρει θετικά αποτελέσματα μαζί και με τα ελάχιστα χιλιόμετρα διαχωριστικού στηθαίου κατά μήκος του.
Ολοκληρώνοντας τις παρατηρήσεις μου να πω ότι με προβληματίζει η υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος από οδηγούς στο νησί μας και η εξίσου η υψηλή παραβίαση προτεραιότητας του άλλου, είτε πρόκειται για STOP, είτε για εκ δεξιών προτεραιότητα. Σε αυτά τα τελευταία δυστυχώς πρωτοπορούμε πανελλαδικά.
Τις Ευχές μου για κάθε καλό και τη παράκληση μου για να συνεχίσετε να βοηθάτε στη βελτίωση των δεικτών της Οδικής Ασφάλειας στο νησί μας.

Ρεορτάζ:Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος