Χαμόγελα και ικανοποίηση για το άνοιγμα μετά από 17 ημέρες του φαραγγιού της Σαμαριάς

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στους επαγγελματίες του Ομαλού και της Αγίας Ρουμέλης μετά το άνοιγμα του φαραγγιού της Σαμαριάς, το οποίο έμεινε κλειστό για 17 ολόκληρες ημέρες λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.
Από την περασμένη Τρίτη που άνοιξε και πάλι μέχρι σήμερα εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι περιπατητές έχουν διασχίσει τον εθνικό δρυμό της Σαμαριάς με τη μοναδική ομορφιά.

Χαμόγελα και ικανοποίηση για το άνοιγμα μετά από 17 ημέρες του φαραγγιού της Σαμαριάς

“Σχεδόν καταστραφήκαμε από το κλείσιμο μέσα στον Αύγουστο”, είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο Γιώργος Κουτρούλης επιχειρηματίας στο Οροπέδιο του Ομαλού.
“Το καλοκαίρι σχεδόν αποκλειστικά δουλεύουμε με τους τουρίστες που επισκέπτονται το φαράγγι, αν δεν το άνοιγαν ήμασταν έτοιμοι με τους συναδέλφους μας από την Αγία Ρουμέλη να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις”.
“Την πρώτη εβδομάδα που έκλεισε το φαράγγι είχε πολύ ζέστη, δείξαμε κατανόηση γιατί ήταν σωστό να κλείσει. Τις δύο επόμενες όμως ο καιρός ήταν ιδανικός, δεν υπήρχε λογική να παραμένει κλειστό” είπε στην ΕΡΤ ο
Γιώργος Δρακουλάκης που επίσης διατηρεί επιχείρηση στο οροπέδιο του Ομαλού
“Αυτήν την απόφαση να κλείνει ο εθνικός δρυμός όταν ο βαθμός επικινδυνότητας για πυρκαγιά είναι στο 4 νομίζω πως πρέπει να το ξαναδούν. Αν όπως λένε το φαράγγι φυλάσσεται καλά να μην κλείνουμε στο 4, αν όμως δεν φυλάσσεται καλά κάνουν και το κλείνουν”, μας είπε ο
Μανώλης Καζαλάκης, που δραστηριοποιείται χρόνια επαγγελματικά στον Ομαλό.

Χαμόγελα και ικανοποίηση για το άνοιγμα μετά από 17 ημέρες του φαραγγιού της Σαμαριάς

Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι το πιο γνωστό και το πρώτο σε επισκεψιμότητα πεζοπορικό φαράγγι της Ευρώπης, ενώ σε μια καλή χρονιά το διασχίζουν περίπου 200.000 άτομα την περίοδο που είναι ανοιχτό, από τον Απρίλιο δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο, με καλύτερο μήνα να θεωρείται ο Αύγουστος.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος