Χανιά: Απέχει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη Αρχοντάκη

Την απόφασή του να απέχει από τη, δια περιφοράς, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/10/2020 ανακοίνωσε, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχη Δαμιανάκη, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας», Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρχοντάκης, η απόφαση του προέδρου να μη γίνει Δ.Σ με τηλεδιάσκεψη, αλλά δια περιφοράς, με μια ημερήσια διάταξη που έχει σοβαρά θέματα προς συζήτηση, υποβαθμίζει και τον ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων αλλά και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων, και για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η παράταξη να απέχει από το Δ.Σ της 12/10/2020.

Η επιστολή του κ. Αρχοντάκη:

“Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή για να σας εκφράσω τις αντιρρήσεις της παράταξής μας στην δια περιφοράς διαδικασία που προγραμματίσατε για το Δ.Σ της 12/10/2020.

Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία σας εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για την πρόθεσή σας λέγοντας σας πως εάν τα θέματα προς συζήτηση ήταν μόνο διαδικαστικά θα το αποδεχόμασταν. Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να είμαστε τροχοπέδη σε διαδικασίες που είναι αυτονόητες.

Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε όμως την ημερήσια διάταξη, στην οποία υπάρχουν τουλάχιστον θέματα τα οποία χρήζουν και ενημέρωσης αλλά και πρέπει να συζητηθούν. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα θέματα: 1, 2, 3, 4, 10 και το 12.

Κύριε Πρόεδρε,

Η απόφαση σας να μην γίνει Δ.Σ με τηλεδιάσκεψη αλλά δια περιφοράς με μια ημερήσια διάταξη που έχει σοβαρά θέματα προς συζήτηση, κατά την άποψή μας υποβαθμίζει και τον ρόλο των Δημοτικών Σύμβουλων αλλά και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων.

Κύριε Πρόεδρε,

Για όλα τα παραπάνω, η παράταξή μας διαμαρτυρόμενη για την απόφασή σας θα απέχει από το Δ.Σ της 12/10/2020.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος