Χανιά: Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στον Δήμο Αποκορώνου

Υπεγράφη σήμερα, η σύμβαση για τις εργασίες συντήρησης του δικτύου πεζοδρομικών διαδρομών μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, και του αναδόχου του έργου, προϋπολογισμού 238.600 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκιανάκη, αντικείμενο της σύμβασης είναι οι ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις συντήρησης του δικτύου πεζοπορικών –ορειβατικών διαδρομών της περιοχής. Οι δέκα διαδρομές του Αποκόρωνα, όπου διέρχονται από παλιά μονοπάτια, κατά κανόνα απαιτούν σημαντικές εργασίες και βελτιώσεων βατότητας.

Επιπρόσθετα η σήμανση που προτείνεται για το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Αποκορώνου χωρίζεται σε 4 επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι σήμανση κατεύθυνσης με χρώμα, το δεύτερο η σήμανση με πινακίδες θέσης στις κομβικές διασταυρώσεις, το τρίτο η σήμανση με πινακίδες υποδοχής στην αρχή του κάθε μονοπατιού και το τέταρτο η σήμανση με κεντρικές πινακίδες που εμφανίζουν όλο το δίκτυο σε κομβικά σημεία του Δήμου.

Αναφερόμενος στη σύμβαση ο κ. Κουκιανάκης, τόνισε ότι ο Δήμος Αποκορώνου είναι ένας τόπος με πολυποίκιλα χαρακτηριστικά και από πλευράς φύσης (λίμνες και υγρότοποι, δάση – δασικές εκτάσεις και βουνά, αμμώδεις παραλίες) αλλά και από πλευράς σημείων ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος, η περιοχή έχει να επιδείξει πολλά.

Το πλήθος των οικισμών και η ανάγκη πρόσβασης στις καλλιεργούμενες εκτάσεις ή σε πεδία κτηνοτροφίας, αποτέλεσε στο παρελθόν την αιτία για τη δημιουργία ενός εκτενούς δικτύου μονοπατιών, το οποίο σώζεται ακόμη σε μεγάλο βαθμό. Τις τελευταίες δεκαετίες η χρήση του αυτοκινήτου προφανώς προτιμήθηκε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά τα μονοπάτια να ξεχαστούν, και να κλείσουν από τη βλάστηση.
Σε αρκετές περιπτώσεις βέβαια ανοίχτηκαν και δρόμοι πάνω στα παλιά μονοπάτια.
Σήμερα, η αξιοποίηση αυτών των μονοπατιών, μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει ένα πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού: του πεζοπορικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος