Χανιά: Έκκληση για τα αδέσποτα του Νοσοκομείου απο τις Φιλοζωικές Οργανώσεις(ηχητικό)

Έκκληση για τα σκυλιά που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων,αλλά απομακρύνθηκαν, μετά από εισαγγελική παραγγελία, απευθύνει για μια ακόμη φορά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Έφη Τσεκμεζόγλου, μίλησε σήμερα, Μ. Πέμπτη, στην ΕΡΤ Χανίων και μεταξύ άλλων περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, στη διευθέτηση του ζητήματος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σκυλίτσας από το νοσοκομείο, της Μαρίνας, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργείο για στείρωση, με εντολή του Δήμου, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη στειρωμένη!

Σύμφωνα με την κ. Τσεκμεζόγλου, στη συνέχεια η πενταμελής επιτροπή του Δήμου για τα αδέσποτα είχε αποφασίσει ότι η Μαρίνα θα επανατοποθετηθεί στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, μόνο εάν δε βρεθεί φιλοξενία, παρόλα αυτά, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, αρνήθηκε να  τη δώσει και επέμενε ότι θα δοθεί μόνο εάν υιοθετηθεί. Τελικά, μετά από την κινητοποίηση του Συλλόγου, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, συναίνεσε να δοθεί για φιλοξενία και τώρα η Μαρίνα φιλοξενείται και αναρρώνει σε σπίτι μέλους του Συλλόγου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Τσεκμεζόγλου:

Χανιά: Έκκληση για τα αδέσποτα του Νοσοκομείου απο τις Φιλοζωικές Οργανώσεις(ηχητικό)

Χανιά: Έκκληση για τα αδέσποτα του Νοσοκομείου απο τις Φιλοζωικές Οργανώσεις(ηχητικό)

Όπως είπε η κ. Τσεκμεζόγλου,”υπάρχει μεγάλη ανάγκη τα σκυλιά αυτά από το νοσοκομείο, όλα φιλικά, εμβολιασμένα και στειρωμένα, να βρουν σπίτια φιλοξενίας ή ιδανικά να υιοθετηθούν από ανθρώπους που θέλουν να σώσουν ένα πλάσμα από τον δρόμο και την κακουχία. Η μεταφορά – μετακίνηση των ζώων από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, σε άλλες αφιλόξενες ορεινές, όπως έχει ακουστεί περιοχές π.χ. Κεραμειά, συνεπάγεται τον γρήγορο ή αργό θάνατό τους”.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6945 593988, 697 6347643».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος