Χανιά: Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης στον Τσιβαρά

Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης με θέμα: «Οικολογικά και παραδοσιακά επιχρίσματα με βάση τον ασβέστη» θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά Αποκορώνου το διήμερο 17 και 18 Ιουλίου, με δωρεάν συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν την θεωρία και την πρακτική για να δημιουργούν ένα σοβά με βάση τον ασβέστη.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου: «Η εκπαιδευτική μέθοδος βασίζεται στο συνδυασμό πρακτικής και θεωρητικής εκπαίδευσης. Θα εκπαιδευτείτε στη θεωρία της φυσικής δόμησης και στην ανακάλυψη των υλικών και των συνταγών που χρησιμοποιούνται. Το πρακτικό μέρος θα εξετάσει σε βάθος τα απαραίτητα βήματα για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου: προετοιμασία συνταγών με βάση τον ασβέστη, εφαρμογή, και διακόσμηση.

Ανοιχτό σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την οικολογική δόμηση ή / και θέλει να βοηθήσει την κοινότητα στο να βελτιώσει τους χώρους υποδοχής κοινού και να προωθήσει τα φυσικά υλικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού Τσιβαράς Αποκορώνου, θα έχουμε την ευκαιρία να εξασκήσουμε την τεχνική σοβαντίσματος σε μικρές κατασκευές από ωμόπλινθους (μη ψημένα τούβλα από χώμα και άχυρο). Αυτές οι μικρές κατασκευές χρησιμοποιούνται για να φιλοξενήσουν τους κάδους ανακύκλωσης του πρώην δημοτικού σχολείου του χωριού. Το εργαστήριο θα είναι επομένως μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τα περιβαλλοντικά θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών θα επιτρέψουν επίσης τη δημιουργία σεμιναρίου σχετικά με την ανακύκλωση λίγες εβδομάδες αργότερα».

Πρόγραμμα του εργαστηρίου

Σάββατο 17 Ιουλίου

09:00 – 12:00 : Προετοιμασία και εφαρμογή.

12:00 – 14:00 : θεωρητικό μάθημα

Κυριακή 18 Ιουλίου

09:00 – 12:00 : Εφαρμογή και διακόσμηση.

12:00 – 14:00 : θεωρητικό μάθημα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά, θα προσφέρει το μεσημεριανό κάθε μέρα μετά τις 14:00.

Δυνατότητα διανυκτέρευσης με σκηνές στο χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος