Χανιά: Γιορτή για τα 10 Χρόνια της Terra Verde – Εναλλακτικό κι αλληλέγγυο εμπόριο(audio)

Η συλλογικότητα για το εναλλακτικό κι αλληλέγγυο εμπόριο Terra Verde (Πράσινη Γη), στο οποίο συμμετέχουν παραγωγοί, μεταποιητές, αλληλέγγυοι κι εργαζόμενοι, οργανώνει γλέντι για να γιορτάσει τα 10 χρόνια της ύπαρξής της.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, το μέλος της συλλογικότητας, Αντώνης Παπαγιαννάκης, αύριο Σάββατο 8 Ιουνίου στις 19:00 στον πεζόδρομο της Χατζημιχάλη Νταλιάνη, θα γίνει πάρτι με ζωντανή μουσική από τους DONKEY HOTTIES, με φαγητό και ποτά από τον χώρο της Terra Verde.
Χανιά: Γιορτή για τα 10 Χρόνια της Terra Verde – Εναλλακτικό κι αλληλέγγυο εμπόριο(audio)

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαγιαννάκης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της Terra Verde, τα μέλη της συλλογικότητας γιορτάζουν και την επέκταση του καταστήματος στην οδό Τσουδερών, καθώς και τη δημιουργία του κέντρου ενημέρωσης και συμβουλευτικής για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Το συγκεκριμένο κέντρο δημιουργήθηκε για να συμβάλει στη διάδοση του παραδείγματος για έναν άλλο τρόπο οργάνωσης και οικονομικής σχέσης, να βοηθήσει στη διάχυση της ιδέας της αλληλέγγυας οικονομίας και να υποστηρίξει τα συνεργατικά εγχειρήματα.
Χανιά: Γιορτή για τα 10 Χρόνια της Terra Verde – Εναλλακτικό κι αλληλέγγυο εμπόριο(audio)
Ο κόσμος που συμμετέχει στο εγχείρημα, σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννάκη, εντάσσεται σε ένα μικτό σύστημα, που αποτελείται από παραγωγούς, μεταποιητές, εργαζόμενους και αλληλέγγυους υποστηρικτές. Όλοι κάνουν βάρδιες στο κατάστημα, συμμετέχουν στις συνελεύσεις όπου παίρνονται συλλογικά οι αποφάσεις, ενώ υλοποιούν και σημαντικές κοινωνικοπολιτικές δράσεις, όπως οι Αλληλοδιδακτικοί Κύκλοι Γεωργίας. Τα προτάγματα της συλλογικότητας Terra Verde είναι η αλληλεγγύη, η οργάνωση από τα κάτω, αδιαμεσολάβητα, οριζόντια και ανοιχτά, η εργασία χωρίς αφεντικά, και ο σεβασμός στον παραγωγό και στη Γη.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Αντώνης Παπαγιαννάκης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος