Χανιά: Κλειστά σχολεία στα Σφακιά λόγω παγετού – Τι λέει ο Δήμαρχος

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα περισσότερα σχολεία στο Δήμο Σφακίων, παρά την αρχική απόφαση του Δήμου να ανοίξουν με καθυστέρηση μιας ώρας. Όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο δήμαρχος Μανούσος Χιωτάκης, ο παγετός στους δρόμους δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, αλλά και οι μετακινήσεις των καθηγητών.  

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Σφακίων “λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος κατέστη αδύνατη η διέλευση των σχολικών λεωφορείων και η μεταφορά των εκπαιδευτικών από τα Χανιά. Ως εκ τούτου τα σχολικά συγκροτήματα  του Γυμνασίου – Λυκείου, το δημοτικό και νηπιαγωγείο Ασκύφου και το δημοτικό του Βουβά θα παραμείνουν για σήμερα 20/12  κλειστά.

Το δημοτικό και νηπιαγωγείο Ανώπολης, οπως και το δημοτικό της Χώρας Σφακίων θα λειτουργήσουν κανονικά. Για το νηπιαγωγείο Βουβά, Πατσιανού και Σκαλωτής παρακαλούνται οι γονείς όπως επικοινωνήσουν με τις προϊστάμενες των σχολείων αυτών. Ο κ. Χιωτάκης ανάφερε ότι η κακοκαιρία που έπληξε τα Σφακιά ήταν ιδιαίτερα έντονη, ωστόσο δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Χωρίς ρεύμα παραμένει το μεγαλύτερο μέρος του χωριού Ασκύφου, καθώς έπεσαν κάποιοι στύλοι της ΔΕΗ και όπως είπε ο Δήμαρχος  συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν διάνοιξη στο δρόμο, προκειμένου τα συνεργεί του ΔΕΔΔΗΕ να προσεγγίσουν την περιοχή και να αποκαταστήσουν την βλάβη, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος