Χανιά: «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς» (audio)

Array

Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, προβλήθηκε χθες το απόγευμα η ταινία- ντοκιμαντέρ, «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς”. Η ταινία, αναφέρεται στην εκτέλεση 23 αμάχων και την λεηλασία του Κακοπέτρου στον δήμο Πλατανιά Χανίων από τις δυνάμεις της Γερμανικής Κατοχής, τον Αύγουστο του 1944 , όπως την βίωσαν πέντε επιζώντες.

Η ταινία συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του 20ου Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την σκηνοθέτησαν ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης και η Βίκυ Αρβελάκη .
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Φραντζεσκάκης είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που η ταινία προβλήθηκε στον τόπο της, παρουσία δυο γυναικών που πρωταγωνιστούν και αφηγούνται την ιστορία. Της κ. Ολυμπίας Δρακακάκη – Δεσποτάκη και της κ. Ιφιγένειας Περράκη – Ιγγλεζάκη. Ο κ. Φραντεσκάκης ζήτησε συγνώμη από όσους δεν κατάφεραν να την δουν την ταινία και υποσχέθηκε ότι θα προβληθεί ξανά στα Χανιά, το προσεχές διάστημα.

Χανιά: «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς» (audio)
Την πρωτότυπη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Ψαραντώνης , Γιώργης Ξυλούρης και Γιάννης Παπατζανής. Η μουσική γράφτηκε επιτόπου από τους δημιουργούς βλέποντας το τελικό μοντάζ του ντοκιμαντέρ.

Στην παρουσίαση της ταινίας, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και ο Μητροπολίτης Κισσάμου – Σελίνου Αμφιλόχιος .
Είναι μια παραγωγή της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, σε συμπαραγωγή της cosmote tv με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Πλατανιά Χανίων και άλλων φορέων του νησιού.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης:


Η φωτογραφία είναι από το kriti24.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος