Χανιά: Μουσικό “ταξίδι” από τους m.i.k.r.o quintet (audio)

Ένα μουσικό ταξίδι πολιτισμού με ενδιάμεσους σταθμούς μετεπιβίβασης υπόσχεται το μουσικό σύνολο m.i.k.r.o quintet με το καινούριο του TransSiberian Project, αυτό το Σάββατο 6 Απριλίου στα Χανιά και την Κυριακή 7 Απριλίου στο Ρέθυμνο. Όπως είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η φλαουτίστα του σχήματος, Ρηνιώ Βούζη, για τη συγκεκριμένη παράσταση έχουν επιλεγεί μουσικά έργα από την Ευρώπη και την Ασία στα οποία ενσωματώνονται χαρακτηριστικές μελωδίες εμπνευσμένες από τη λαϊκή παράδοση. Η ιδέα προέκυψε από τη διαδρομή του Υπερσιβηρικού Σιδηρόδρομου, ο οποίος ενώνει δύο Ηπείρους και διασχίζει διάφορες χώρες. Βρισκόμαστε στον Ρομαντισμό, μια εποχή έντονης συναισθηματικής έκφρασης και αναζήτησης της πνευματικής εθνικής ταυτότητας, μέσα από τις τοπικές παραδόσεις.

Έτσι λοιπόν στην πρώτη θέση της «αμαξοστοιχίας» επιβιβάζεται η Σεχραζάτ να διηγείται χίλιες και μια ιστορίες, ο Ερρίκος Ύψεν και ο ήρωάς του Peer Gynt, ο Πρίγκιπας Igor χορεύοντας πολοφτσιανούς χορούς, o Ρωμαίος και η Ιουλιέτα. Το τρένο μεταφέρει σε ειδικό βαγόνι Εικόνες από μια Έκθεση του Μussorgsky και κάπου εκεί λαθρεπιβάτης κρύβεται η Πουλημένη Νύφη του Smetana που ονειρεύεται να χορέψει Βάλς Νο2. Στο τέλος ο Σκαλκώτας εκτροχιάζει το τρένο και το οδηγεί στα γνώριμα μονοπάτια της δικής του πατρίδας!
Πρώτος σταθμός: 6 Απριλίου, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
Δεύτερος σταθμός: 7 Απριλίου, Ελληνικό Ωδείο Ρεθύμνου
Επιβιβαστείτε!
Ώρα Έναρξης 20:30, είσοδος 8 ευρώ
Χανιά: Μουσικό “ταξίδι” από τους m.i.k.r.o quintet (audio)
Οι mikro quintet

Οι mikro quintet είναι ένα σύνολο μουσικής δωματίου από ξύλινα και έγχορδα μουσικά όργανα. Οι mikro συναντήθηκαν στα Χανιά και αποφάσισαν να ενώσουν τις καλλιτεχνικές και μουσικές τους ανησυχίες αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι αποτελούν μία παρέα φίλων με κοινό μουσικό προσανατολισμό. Ο στόχος του κουιντέτου είναι να παρουσιάζει θεματικές μουσικές ενότητες, μικρά πρότζεκτ, με διασκευές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του φλάουτου, του κλαρινέτου, του βιολιού και του βιολοντσέλου.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του ονόματος mikro quintet, δηλαδή μικρό μουσικό σχήμα, μικρά πρότζεκτ, και τα αρχικά από τα ονόματα των μελών του!

Μέλη συγκροτήματος
Maria Sarafova: Βιολοντσέλο
Ισαβέλλα Σταυρίδου: Βιολί
Κώστας Κανέλλος: Κλαρινέτο
Ρηνιώ Βούζη: Φλάουτο
Όλγα Παπαδημητρίου: Βιολί
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Βούζη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος