Χανιά: Ο τραγουδοποιός Λ. Μαριδάκης στην ΕΡΤ Χανίων (video)

Για το τρίτο του άλμπουμ με τον τίτλο «Βάρκα στο σπίτι», που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, από τις εκδόσεις Μετρονόμος, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων ο Χανιώτης τραγουδοποιός, Λεωνίδας Μαριδάκης.
Το άλμπουμ «Βάρκα στο σπίτι», αποτελεί την τρίτη προσωπική δουλειά του Λεωνίδα Μαριδάκη, μετά το «Αβάδιστα» (Universal/2006 σε παραγωγή του Νίκου Ξυδάκη) και το «Σε βάθος δρόμου» (Μετρονόμος/2010).
Χανιά: Ο τραγουδοποιός Λ. Μαριδάκης στην ΕΡΤ Χανίων (video)
Το «Βάρκα στο σπίτι», κυκλοφόρησε επίσημα την 1/2/2018 και περιλαμβάνει 11 τραγούδια, τα οποία, όπως μας είπε ο Λεωνίδας Μαριδάκης, ετοίμαζε από το 2011. Το ξεκίνημα έγινε εκείνη τη χρονιά, μετά από μια ραδιοφωνική συνάντηση του Λεωνίδα, με τον Μάνο Ελευθερίου στον 9,84, για την παρουσίαση του δεύτερου άλμπουμ του Χανιώτη τραγουδοποιού. Τότε, ο Μάνος Ελευθερίου, του έδωσε τους στίχους για το «Βάρκα στο σπίτι», που αποτέλεσε τον πυρήνα, των έντεκα νέων τραγουδιών, στο ομώνυμο άλμπουμ.

«Ο δίσκος έχει μεγάλη ποικιλότητα και στις μουσικές φόρμες και στη θεματολογία, καθώς υπάρχουν τραγούδια με ήρωες καρτούν, με την Μαίρη Πόππινς, ένα ναυτικό τραγούδι σε στίχους του πατέρα μου… τα οποία όμως συνδέονται υπογείως, με την έννοια της ευαισθησίας, του πώς φωτίζουν τα πράγματα, της μουσικότητας και των ενορχηστρώσεων» τόνισε ο Λ. Μαριδάκης.
Τις τελευταίες 15 μέρες έγιναν τρεις παρουσιάσεις του δίσκου στην Κρήτη. Στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου και στον Άγιο Νικόλαο.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Λεωνίδας Μαριδάκης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος