Συνάντηση στα Χωραφάκια για τις νέες σχολικές μονάδες

Το 2022 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής οκτώ νέων σχολικών συγκροτημάτων, με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Συνάντηση στα Χωραφάκια για τις νέες σχολικές μονάδες

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ανοικτής συνάντησης για το θέμα στα Χωραφάκια, το έργο θα μπει στη διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου που θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου και θα συμπεριλαμβάνει και τις παρεμβάσεις στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας ενώ θα ακολουθήσουν οι δεσμευτικές προσφορές για την ανάθεση του στην κατασκευαστική που θα αναλάβει την πραγματοποίηση όλου του έργου συνολικά το φθινόπωρο του 2019.

Συνάντηση στα Χωραφάκια για τις νέες σχολικές μονάδες

Τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων Γρηγόρης Γκουλούσης, όσο και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, αναφέρθηκαν στην ανάγκη τα σχολεία να είναι ανοικτά για δράσεις και εκδηλώσεις, πέραν των σχολικών μαθημάτων, αλλά και στον προσεκτικό σχεδιασμό, ώστε οι νέες δομές να καλύπτουν μακροπρόθεσμες ανάγκες.

Συνάντηση στα Χωραφάκια για τις νέες σχολικές μονάδες

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δημήτρη Φραγκάκη, του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΙΣΑ Γιάννη Κουτράκη και του αντιδημάρχου Κυριάκου Καζάκου.

Επί της ουσίας, η συζήτηση κινήθηκε στο πλαίσιο του “πώς” τα συγκεκριμένα σχολεία θα καλύπτουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών (σε επίπεδο υποδομής κτλ), ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η επερχόμενη κατασκευή τους αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Χανίων και τη χανιώτικη κοινωνία.

 Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σημείωσε:

“Είναι σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού. Δεν συζητάμε στον …αέρα. Η σημερινή συζήτηση γίνεται και για τη συλλογή των παρατηρήσεων, από τους εμπλεκόμενους φορείς και φυσικά τους κατοίκους. Θυμίζω ότι ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο, αρχικά θα το μελετήσει, στη συνέχεια θα το κατασκευάσει και τελικά θα το συντηρήσει για 25 χρόνια. Είμαστε λοιπόν όλοι κερδισμένοι. Ο ανάδοχος θα πρέπει να κάνει μια πολύ καλή κατασκευή γιατί θα είναι αυτός που θα πρέπει να το συντηρεί για τα επόμενα 25 χρόνια. Συνεπώς, η καλύτερη δυνατή κατασκευή των σχολείων θα βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή συντήρηση τους από τον ίδιο, τονίζοντας φυσικά, ότι τα σχολεία αυτά θα ανήκουν αποκλειστικά στον Δήμο Χανίων”.

Αξίζει να τονιστεί τέλος, ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος για την επιλογή αναδόχου θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου. Μετά τις απαιτούμενες διεργασίες, αναμένεται το φθινόπωρο του 2019 να έχει γίνει η επιλογή του αναδόχου, ο οποίος προβλέπεται, σε τρία χρόνια, να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή των 8 νέων σχολικών μονάδων που θα παραδοθούν στη χανιώτικη κοινωνία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δημήτρη Φραγκάκη, του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΙΣΑ Γιάννη Κουτράκη και του αντιδημάρχου Κυριάκου Καζάκου ν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος