Χανιά: Προβλήματα από τους ισχυρούς νοτιάδες

Πολύ ενισχυμένους νότιους ανέμους κατέγραψαν την Κυριακή στην Κρήτη οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου και σύμφωνα με τα στοιχεία, σε αρκετές περιοχές, οι ριπές του ανέμου ξεπέρασαν τα 90-100 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ταυτόχρονα, κορυφώθηκε την Κυριακή η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Ο σταθμός μέτρησης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου στα Χανιά μέτρησε την Κυριακή 163 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.
Προβλήματα στις πτήσεις
Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πολλά προβλήματα και στα δρομολόγια των αεροπλάνων. Το αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω των καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε να προσγειωθεί στο Ηράκλειο, ενώ υπήρξαν και ακυρώσεις δυο πτήσεων. Πρόκειται για το δρομολόγιο της Sky Express 250-251 από Χανιά για Αθήνα και από Αθήνα προς Χανιά, και την πτήση της ΟΑ 332-333 από Χανιά για Αθήνα και από Αθήνα προς Χανιά. Επτά συνολικά πτήσεις με προορισμό τα Χανιά, λόγω των ισχυρών νοτιάδων προσγειώθηκαν σε διαφορετικά αεροδρόμια.
Πτώσεις δέντρων
Δέντρα έπεσαν στον εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στην περιοχή των Βρυσών με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έπεσε και στύλος. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής μετέβη στο σημείο για την κοπή των δένδρων. Η ένταση των ανέμων ξεπέρασε τα 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ το σκηνικό έγινε ασφυκτικό εξαιτίας της μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης. Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν καταγραφεί στις αμπελοκαλλιέργειες σε πολλές περιοχές του ν. Ηρακλείου εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων!
Από τον αέρα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στον δρόμο, δυο ελενίτ, στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου κοντά στο Καλαμάκι, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ από μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Χαλέπα, γυάλινο τραπέζι προσγειώθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας του ζημιές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος