Χανιά: Σημαντικό νομοθέτημα για το έγκλημα στον Κυβερνοχώρο (video)

Με εισηγητή τον Χανιώτη βουλευτή Αντώνη Μπαλωμενάκη άρχισε στις συναρμόδιες επιτροπές της βουλής η επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την εναρμόνιση της νομοθεσίας στις ευρωπαϊκές διαταράξεις προστασίας από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Με το νομοθέτημα κυρώνεται επίσης και το πρόσθετο πρωτόκολλο αυτής της Σύμβασης σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης, που διαπράττονταν μέσω Συστημάτων Υπολογιστών.

Με την ευκαιρία της κύρωσης η Κυβέρνηση εισαγάγει ακόμα ρυθμίσεις για την υφ´ όρον παραγραφή ήσσονος σημασίας ποινικών αδικημάτων και για την προστασία της τρίτεκνης οικογένειας, η οποία εξομοιώνεται προς τις πολύτεκνες όσον αφορά στα θέματα των προσλήψεων. Εισάγονται ακόμα ρυθμίσεις σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής και εργασιακά θέματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Στον τομέα της επιμόρφωσης των δικαστικών λειτουργών και της διεύθυνσης των Δικαστηρίων, επέρχονται επίσης αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των οργάνων διοίκησης των δικαστηρίων που συνδυάζουν την υλοποίηση του αυτοδιοίκητου με τη δημιουργία προϋποθέσεων για την επιλογή των καταλληλότερων για την άσκηση των καθηκόντων διεύθυνσης των δικαστηρίων. “Οι σχετικές αρχαιρεσίες πρέπει να είναι παράγωγο αυξημένου κύρους των εκλεγομένων” τονίστηκε από τον εισηγητή.

Παρακολουθήστε την εισήγηση του κ. Μπαλωμενάκη στη Βουλή:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος