Χανιά: Την Πέμπτη απολογείται ο 43χρονος που εισέβαλε στον ΟΚΑΝΑ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, 11 Μαϊου, ζήτησε και έλαβε σήμερα από τον ανακριτή Χανίων ο 43χρονος, ο οποίος χθες το πρωί, κρατώντας όπλο, εισέβαλε στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, θέτοντας σε κατάσταση ομηρίας επί επτά ώρες τρεις εργαζόμενες στον Οργανισμό και μετά παραδόθηκε στις Αρχές.

Αίτημά του ήταν να μην ανασταλεί η άδεια περιπτέρου στο παλιό λιμάνι της πόλης. Αφού μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο καθώς έφερε τραύματα, στη συνέχεια και με δική του ευθύνη, έλαβε εξιτήριο και οδηγήθηκε για ανάκριση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Σήμερα το μεσημέρι, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες για απόπειρες ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί όπλων, ομηρία και διακεκριμένες φθορές. Ο κατηγορούμενος, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Χανίων, υποστήριξε: «Τα χειρότερα έρχονται. Δεν πείραξα ούτε μύγα. Θέλουν να με σκοτώσουν».

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το πρωί ο 43χρονος, με την απειλή όπλου ακινητοποίησε στον εξωτερικό χώρο του Οργανισμού, 61χρονη εργαζόμενη, ζητώντας να γίνει δεκτό προσωπικό του αίτημα από δημόσιο φορέα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων που κατέφθασαν στο σημείο. Ο 43χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και να τραυματιστεί, ενώ παράλληλα η 61χρονη κατάφερε να διαφύγει. Στη συνέχεια πυροβόλησε την τζαμαρία της πόρτας του Οργανισμού και εισήλθε στο κτίριο, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες, ενώ σε δωμάτιο όπου δεν είχε πρόσβαση παρέμεναν η 61χρονη και ακόμη δύο εργαζόμενες στον Οργανισμό.

Φωτογραφία: flashnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος