Στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια ο Μ. Συντυχάκης

Array

Το μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, αλλά και τους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», της  Μητρόπολης Κισσάμου – Σελίνου επισκέφτηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση»,  το Σάββατο.

Στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια ο Μ. Συντυχάκης

Στα Μεγάλα Χωράφια

Στο μπλόκο των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ο  κ. Συντυχάκης είχε την ευκαιρία μιλήσει μαζί τους για τα άμεσα προβλήματα, αλλά και τα δίκαια αιτήματα τους, δείχνοντας έτσι την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα τους.

Στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια ο Μ. Συντυχάκης

Σε δηλώσεις του επισήμανε πως είναι επιταγή της ΕΕ το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, το οποίο επιταχύνεται με τους μνημονιακούς νόμους των τελευταίων ετών και την ΚΑΠ, τα οποία εφαρμόζει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προς όφελος της καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και των μεγαλοαγροτών. Γι’ αυτό τον λόγο και η δικαστική εξουσίας τους σέρνει αγωνιστές στα «αγροτοδικεία», μεθοδεύοντας έτσι να τρομοκρατήσει την αγροτιά.

Στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια ο Μ. Συντυχάκης

Τόνισε πως το ΚΚΕ έχει θέσεις για την κάλυψη των δικαιωμάτων τους, για την ικανοποίηση των λαϊκώ αναγκών σε φθηνό και ποιοτητικό προϊόν. Πως με κρατική ευθύνη θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ελάχιστη εγγυημένη τιμή για τα προϊόντα τους, να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα των τελευταίων χρόνων, άμεση αποζημείωση των απωλειών τους απ’ τον ΕΛΓΑ, να έχουν πρόσβαση σε φθηνό πετρέλαιο, λιπάσματα, ζωωτροφές, να μην μειωθεί το αφορολόγητο που κατέκτησαν οι ίδιοι στα μπλόκα τους, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ. Τέλος, δήλωσε πως πρέπει να ενισχυθούν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, να ενταθεί ο αγώνας και πως το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν.

Η συνάντηση με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της  Μητρόπολης Κισσάμου – Σελίνου

Στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια ο Μ. Συντυχάκης

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν στον Βουλευτή του ΚΚΕ την αγωνία τους, καθώς η νέα τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών στην ουσία του αφήνει εκτός μοριοδότησης στον επόμενο ΑΣΕΠ, μιας και οι ίδιοι δεν ανήκουν σαν εργαζόμενοι στους Δήμους, αλλά υπάγονται στην Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου – Σελίνου, αν και οι περισσότεροι εργάζονται για πάνω από 20 χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Έκαναν δε σαφή την αδιαφορία του Υπουργείου για το πρόβλημα τους.

Από την μεριά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε την συμπαράσταση του, πως τα προγράμματα του «Βοήθεια στο Σπίτι» παραμένουν εσκεμμένα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και φυσικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ‘ομηρία’, πωςέχουν μεγάλη κοινωνική προσφορά, στους εξυπηρετούμενους και τις οικογένειες τους και πως οι εξαγγελίες για περίπου 3.500  προσλήψεις είναι ελάχιστες, μπροστά στις τεράστιες λαϊκές ανάγκες. Επισήμανε πωςμόνο το ΚΚΕ έχει σαφείς θέσεις για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου κρίσιμου ζητήματος. Με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, άμεση κάλυψη των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών σε υποδομές και εξοπλισμό, με έναν ενιαίο κρατικό φορέα με πλήρη χρηματοδότηση που θα υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας. Τους έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ έχει κάνει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό στη Βουλή για το θέμα, ενώ δεσμεύτηκε να το επαναφέρει, στην προσπάθεια να καλυφθεί το δικαίωμα τους στην εργασία , με δέσμευση του υπουργείου για ένταξη τους στους πίνακες της τροπολογίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος