Χανιά: Στοιχεία σοκ: 45 νεκροί στην Κρήτη από την αρχή του χρόνου. Ο Γιάννης Λιονάκης από το Σύλλογο ΠΡΟ.Τ.Α. στην ΕΡΤ Χανίων(audio)

Σοκάρουν τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Πρόληψης τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.) για τα τροχαία στην Κρήτη, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον ΒΟΑΚ, όπου μια κοπέλα 21 χρόνων βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ τέσσερα ακόμα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Χθες το μεσημέρι, εξάλλου, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων, όπου νοσηλευόταν από τις 22 Ιουλίου, ο 19χρονος που είχε τραυματιστεί στο τροχαίο, που είχε σημειωθεί στην οδό Κισάμου και στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο 21χρονος οδηγός μηχανής.
Όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), Γιάννης Λιονάκης, από την αρχή της χρονιάς έχουν χάσει τη ζωή τους 45 άνθρωποι στους δρόμους της Κρήτης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συλλόγου, από την αρχή του χρόνου στα Χανιά έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι, ενώ πέρυσι ο συνολικός αριθμός των απωλειών ανθρώπινων ζωών για όλη τη χρονιά ήταν 12!
Από τους 45 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους φέτος στους δρόμους της Κρήτης, οι 8 βρήκαν το θάνατο στο ΒΟΑΚ, ενώ τα περισσότερα θύματα έχουν καταγραφεί σε τουριστικούς δήμους του νησιού, όπως η Χερσόνησος, ο Πλατανιάς και η Φαιστός.
Από τους 15 αναβάτες μηχανών που σκοτώθηκαν φέτος, οι δύο μόνο φορούσαν κράνος, ενώ 17 από τους 45 νεκρούς ήταν κάτω των 24 χρονών, τονίζει ο κ. Λιονάκης.
Όπως είπε, στο τροχαίο στους Αγίους Πάντες η κοπέλα που έχασε τη ζωή της καθόταν στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη ασφαλείας, ενώ ο σοβαρός τραυματισμός, στην σπονδυλική στήλη, του συνοδηγού προήλθε από τις τεράστιες δυνάμεις που αναπτύχθηκαν μέσα στην καμπίνα μετά τη σύγκρουση και από το λυτό σώμα της αδικοχαμένης κοπέλας.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Λιονάκης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος